La desaparició de l'estructura de vuit pisos deixarà lloc a una altra zona verda dins la ciutat

Un cop s'enderroqui totalment l'edifici, la ciutat guanyarà una altra zona verda, que se sumarà a la creada recentment amb la remodelació dels jardins de la Reconciliació, just a sota. Tot i que encara no s'ha fet públic el projecte de com quedarà aquesta zona d'esbarjo, el que se sap és que permetrà gaudir d'unes vistes privilegiades de la façana marítima. De fet, aquesta és la previsió del pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), per la seva proximitat al Baluard de Sant Climent i a la Casa Ripoll, dues cases que adquiriran més rellevància amb el desmantellament de l'edifici del passeig de Sant Antoni.

L'enderroc de l'Hostal del Sol culminarà l'eliminació d'immobles en ruïna després que l'estiu de l'any passat es procedís a tirar a terra el bloc Riva i Garcia, al barri d'Icomar, i ara fa un any també es va fer enderrocar els blocs de la plaça Primer de Maig, a Torreforta, on actualment els veïns participen en la definició del nou espai. Tant en un cas com en l'altre, l'existència dels edificis havia provocat l'augment de la conflictivitat social i, de retruc, irradiava mala vida i exemplificava la degradació urbanística dels barris de Ponent. Fruit d'això, les reivindicacions veïnals s'havien anat multiplicant fins que per fi van entrar les màquines.

En el cas de l'Hostal del Sol, l'actuació no serà espectacular, ja que més que un enderroc el que s'hi farà serà un desmantellament, tal com es va fer dins del Fortí de la Reina. La diferència respecte a la fortificació situada a la punta del Miracle és que de l'hostal no se n'ha de preservar res.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Medi ambient

Reus oferirà informació actualitzada del trànsit i de la qualitat de l’aire

Reus
SOCIETAT

Ampliar el Centre Cívic Casa Golferichs costarà 1,7 milions

Barcelona
OLOT / GIRONA

El tren-tram podria arribar a transportar 6,1 milions de passatgers cada any

OLOT / GIRONA
SOCIETAT

Segona edició de la Festa per la Convivència, al Segrià

SOSES
Societat

Primer any del viver de cellers de l’Alt Penedès amb bones perspectives

Vilafranca del Penedès
turisme

Les places d’hotel de cinc estrelles i de gran luxe augmenten un 50% en 10 anys

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament vol ordenar el carrer Nou per evitar situacions de perill

GIRONA
Albert Llausàs Pascual
Ambientòleg

“Cal anar més enllà de tancar l’aixeta i fer reciclatge”

Girona

Sobreviure a milions d’anys

Cadaqués