XAVIER TARRÉS

REGIDOR D'URBANISME DE TARRAGONA

«Si els veïns tenen por, és per si es produeix un canvi en el govern»

L'edil assegura que per fer pronòstics concrets sobre l'execució del POUM, primer cal la seva aprovació provisional, però aposta per Terres Cavades, la Budallera i l'Horta Gran

Un any després que es va tornar a aprovar inicialment el pla urbanístic, amb el suport de tots els partits polítics, el regidor encarregat d'aquesta àrea admet que el calendari previst no es complirà, però no per falta de voluntat de l'Ajuntament.

–Què passarà un cop l'informe de Protecció Civil sigui favorable?
–«Amb les conseqüències que pugui tenir aquest vistiplau, haurem de reformar el POUM i podrem portar tot el planejament a l'aprovació provisional.»
–Tinc entès que moltes de les al·legacions ja han estat tramitades.
–«Moltes d'elles ja es poden entendre per contestades, perquè, com que la majoria d'elles eren les que els veïns havien fet, ja hem presentat la documentació que els vam entregar, el ple ho va aprovar i ja hi ha plànols i actes. Amb tot això, els hem donat la raó. Les que ens han arribat més tard les hem d'ajustar als informes que han de fer els diversos departaments de la Generalitat.»
–Suposo que no gosa fixar terminis.
–«El principal motiu del retard és l'informe de referència de Protecció Civil, i m'agradaria que l'aprovació provisional fos durant els primers mesos del 2010, però en urbanisme ja no em penso picar mai més els dits. Ho podria dir en estacions, però no en mesos».
–Entén que molts veïns tornin a estar neguitosos i recelosos?
–«Hem estat amb ells recentment i van entendre la situació i les raons del retard. El que se'ls ha transmès és que l'informe que està provocant el retard no diu res sobre les seves cases. L'informe només afecta les zones noves on s'ha de construir, però no els llocs on ja existeixin habitatges.»
–La lentitud de l'administració sempre pot generar suspicàcies.
–«La preocupació dels veïns és la por que hi hagi un canvi de govern [a la Generalitat] i que els nous dirigents no tinguin la mateixa sintonia que els afectats tenen ara amb nosaltres. Han d'estar tranquils perquè tots els partits polítics van votar la mateixa proposta que nosaltres.»
–Des de la coordinadora es queixen que hi ha algunes llicències suspeses des de fa quasi tres anys?
–«Això ho vam haver d'aclarir, perquè molts no ho tenien clar. Amb l'aprovació inicial, les llicències es van tornar a aixecar. El que passava era que una part dels veïns tenien llicències i havien començat a fer obres, i alguns, fins i tot, ja les havien acabat. El problema és que no havien fet bé la petició de llicència perquè sembla que tan sols es van informar de com fer-ho.»
–Hi ha hagut una modificació substancial del document que es va aprovar ara fa un any?
–«L'únic que ens podria fer canviar alguns aspectes, però sempre en zones que encara no estan edificades, és el que fixi l'informe de Protecció Civil, però insisteixo: només en zones no edificades, perquè valora el projecte sobre la nova població»
–Es parlava que Terres Cavades seria dels primers plans parcials a executar-se. Encara ho mantenen?
–«Hi ha tres plans parcials que es podrien avançar: Terres Cavades, la Budallera i l'Horta Gran, però encara no hem pres cap decisió, perquè primer caldria tenir l'aprovació provisional feta.»
–Li ho pregunto tenint en compte el context de crisi que ha frenat en sec el creixement urbanístic.
–«L'ideal seria iniciar-los els tres a la vegada, però sempre està damunt de la taula avançar algun d'aquests.»
–Malgrat que es van afegir al consens, els dos partits de l'oposició discrepen de la manera que tenen d'actuar?
–«No han vingut mai a preguntar-me res sobre el POUM. Saben que, igual que jo he de fer quan vull informació d'altres departaments, prèvia petició, se'ls informarà, però ells creuen que ha de ser a l'inrevés. Coneixen perfectament els mecanismes de la casa.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.