La coordinadora es creu l'Ajuntament, però veu lògic que els veïns afectats pel pla tornin a estar recelosos

Tot i que amb la segona aprovació inicial del POUM els neguits dels veïns afectats pel pla gairebé van desaparèixer, passat un any el recel i una certa desconfiança cap a l'administració encara es mantenen vius. «Nosaltres ja ens creiem el que ens diu l'Ajuntament de Tarragona, però mentre la Generalitat no doni el seu vistiplau, tu pots continuar tenint recels», va admetre el portaveu de la coordinadora d'afectats pel POUM, Santi Blanco, que va matisar, però, que «és un neguit totalment diferent del que tenien al principi perquè aquest és molt més suportable, tot i que el rerefons de tot plegat és la lentitud de l'administració, que sempre genera suspicàcies».

El líder del col·lectiu de propietaris queixosos denuncia que des de la primera aprovació del pla urbanístic, el maig del 2007 –l'equip de govern al consistori tarragoní estava format per Convergència i Unió i el Partit Popular, els quals perdrien les eleccions al cap de dues setmanes–, els amos d'habitatges afectats per la nova planificació urbanística estan molt condicionats per la inactivitat: «Aquesta situació provoca que no es puguin obtenir llicències des de fa quasi tres anys, i això impedeix fer obres als habitatges o bé vendre'ls.

El mateix color polític

«Durant tot aquest temps ha estat tot aturat», va afirmar. A més, va explicar que molta gent no pot vendre el seu pis, ni tampoc demana préstecs per fer reformes «perquè les llicències estan suspeses».

Per això, la coordinadora no acaba d'entendre per què l'administració municipal i la Generalitat encara no s'han posat d'acord: «Sembla difícil que, sent del mateix color polític, encara no hi hagi entesa.» Blanco reitera la seva demanda perquè el consistori millori la qualitat de la informació, «perquè és indubtable que hi ha un retard». «Que posin nom i cognom als motius d'aquest endarreriment perquè ens diuen que les al·legacions ja estan resoltes. És la informació que estem demanant», afirma.

LA VALORACIÓ

SANTI BLANCO
Portaveu DE LA coordinadora D'afectats pel poum
«Quan dues administracions són del mateix color, sembla difícil que els costi tant arribar a una entesa»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.