El PDU de l'àrea central del Camp, ara a l'abril

El primer pas que farà ara el govern serà l'aprovació inicial, aquest abril, del pla director urbanístic de l'àrea central del Camp de Tarragona, avança Oriol Nel·lo. «Aquest serà l'instrument clau per a la concreció de moltes opcions que inclou el pla territorial», assegura, i aclareix que es faran pocs plans més com aquest perquè «estan molt focalitzats, i l'objectiu no és cobrir tot el territori». El document, que ja ha passat el filtre de l'informe ambiental, abasta un total de 22 municipis del Tarragonès i el Baix Camp –els que es considerarien àrea metropolitana–, i el seu objectiu és fixar assentaments urbanístics, industrials i terciaris concrets, instant fins i tot que alguns serveis es gestionin de manera mancomunada. El govern, de fet, ja hi treballa des de fa uns anys, si bé n'havia aparcat la concreció final tot esperant aprovar primer el pla territorial. Mentrestant, ja ha mantingut «un diàleg molt sovintejat amb els ajuntaments, que ara tindran ocasió de presentar al·legacions», indica Nel·lo. La idea és que «si tot va bé, abans de final d'any es pugui tenir aprovat definitivament».

En paral·lel també avança el pla director urbanístic redactat per al desenvolupament del Logis Penedès, que podria seguir uns terminis semblants. En la seva aprovació inicial, el pla territorial incloïa la redacció de dos PDU més, el del Penedès i el de Llevant del Gaià, que tanmateix no apareixen en l'aprovació definitiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

Vint-i-nou tortugues s’afegeixen a les cinquanta-dues nascudes a Tarragona

Tarragona
successos

Detingut un conductor de VTC per atropellar intencionadament un motorista

Barcelona
successos

La nena castellera ferida, evoluciona favorablement

Barcelona
infraestructures

A punt la primera fase de les obres de connexió del Consorci d’Aigües de Tarragona amb Sarral

Sarral
turisme

Impuls al cicloturisme al Pallars Jussà amb una nova passarel·la a la Ruta dels Llacs

Lleida
MEDI AMBIENT

Jornada per sensibilitzar sobre la protecció dels primats al Zoo

Barcelona
viticultura

Comença el 8è Festival Terrer Priorat

Cornudella de Montsant
Blanes

Donació de sang extraordinària d’estiu amb més participació

Blanes
societat

El Nepal redueix l’operatiu de recerca de la catalana desapareguda mentre feia senderisme

barcelona