Hereu defensarà la reforma de la Diagonal tot i que la participació en la consulta ciutadana sigui modesta

L'Ajuntament posa en marxa una àmplia campanya per difondre el projecte

A banda de la incògnita de quina elecció faran els ciutadans sobre com volen que sigui la futura Diagonal –una rambla, un bulevard o deixar-la, per ara, com està–, un dels altres atractius de la consulta és quina serà la resposta quant a participació. Sobre això, el consistori no vol fixar cap mínim de referència, conscient que si no es compleixen les expectatives se'n farà una lectura política. Qualsevol índex, doncs, es donarà aparentment per bo. «Sigui quina sigui la participació, serà la decisió dels ciutadans i, per tant, qualsevol nivell ens vincularà», va proclamar ahir l'alcalde de Barcelona, tot i que va voler fer una crida als barcelonins perquè participin en aquesta experiència, que se celebrarà entre el 10 i el 16 de maig. Com si es tractés d'una campanya electoral convencional, Hereu va instar els votants a decantar-se per una de les dues opcions de transformació: «La C –ni rambla ni bulevard– és conformisme i confusió, ja que et porta a no prendre cap decisió.» L'alcalde va fer aquestes manifestacions durant la presentació, ahir a peu de carrer, de la campanya per explicar el projecte de la Diagonal, que inclou l'edició de fullets, banderoles, anuncis en el transport públic i els mitjans de comunicació i cartells.

Suspès el viatge a Bordeus

Pel que fa a la visita que l'alcalde havia de fer demà a Bordeus per veure'n el tramvia i com una de les iniciatives per promoure la reforma de la Diagonal, ha quedat suspesa pel núvol de cendres. L'acte havia aixecat polseguera perquè el finançava l'empresa Tram, la que explota els tramvies de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.