El projecte no dóna treva a l'alcalde

Hereu intensifica la defensa de l'obra i proclama que revitalitzarà el centre de la ciutat

Fins al 16 de maig, el dia en què s'acabarà la consulta ciutadana per escollir el futur de la Diagonal, serà un no parar. Els actes, les conferències i els col·loquis on s'analitzarà la remodelació de l'avinguda no només s'aniran succeint, sinó que al ritme d'ara el més probable és que, fins i tot, s'acabin encavalcant. La Diagonal, ara mateix, està en el centre de l'agenda política municipal, i l'alcalde de Barcelona ha decidit implicar-se personalment a fons en aquesta aposta.

Ahir al matí, al World Trade Center, el Cercle d'Infraestructures va convidar Hereu per parlar, com era de rebut, d'infraestructures. L'alcalde va iniciar la seva elocució analitzant quins han de ser els grans reptes de futur que ha d'afrontar la capital catalana en els propers deu anys, i que es condensen en allò que ell mateix ha batejat com a agenda 2020. Però per a la consecució d'aquests objectius –enfortir la cohesió social, convertir Barcelona en la capital econòmica del sud d'Europa i continuar fent polítiques de barri– Hereu considera imprescindible «tenir més i millors infraestructures». Però ara estem en crisi i no sembla el millor moment per continuar engreixant l'endeutament de les administracions per pagar obra pública. L'alcalde de Barcelona, però, no és d'aquest parer. «No ens podem adormir», va proclamar i com a solució de contingència va advocar «per trobar fórmules entre els sectors públic i privat per continuar invertint en infraestructures, perquè, si no, les licitacions cauran.»

En el fons, però, aquest era el discurs introductori, l'argumentari previ per arribar al cap de carrer: la Diagonal. Davant dels empresaris i polítics que formen part del Cercle, Hereu va fer una defensa encesa del projecte. Va assegurar que amb el canvi de mobilitat que s'està produint a Barcelona, que passa per potenciar el transport públic, ara és el moment de fer-ho: «No és un caprici, sinó una conseqüència del model de ciutat que estem construint.» Va afegir que «revitalitzar el centre passa per dur a terme aquesta transformació» i, pels més escèptics, va llançar un argument: «Avui la Diagonal no és accessible als discapacitats i, només per això, ja val la pena fer-ho.»

I mentre Hereu va fent campanya, s'ultima l'operatiu de la consulta ciutadana. Ahir es va fer una primera prova a vuit punts de la ciutat sobre el seu funcionament. El compte enrere ja fa dies que ha començat. I el que hi queda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.