Urbanisme

Urbanisme tomba el projecte de les Clarisses d'Arenys de Mar

Vol que l'edificabilitat es concentri al pati del convent i l'Ajuntament s'hi oposa

El conveni que l'Ajuntament manté amb un privat per negociar la cessió del convent de les Clarisses fa anys que dura i podria acabar en no-res. L'alcalde d'Arenys de Mar, Ramon Vinyes (PSC), va explicar que Urbanisme ha fet un seguit de prescripcions perquè no està d'acord amb l'edificabilitat que es proposa fer de manera discontínua a la zona del Mar i Cel. Allà es proposa construir els edificis de protecció social i a tocar del monestir s'hi farien els de mercat lliure. La Generalitat, però, ho vol tot unificat al pati del convent. L'alcalde recorda que aquesta opció ja s'havia estudiat però és inviable perquè tants pisos no hi tenen cabuda. «No volem un monstre que ofegui el convent», comenta Vinyes. El consistori ha presentat un recurs que s'haurà de resoldre al juliol. Mentre l'alcalde reconeix que potser s'haurà de tornar a renegociar des d'un principi, altres opinen que hauria de ser el mateix Ajuntament que fes una opció de compra a llarg termini per adquirir l'edifici.

Restriccions també per a Stella Maris

Una altra operació urbanística que Urbanisme ha deixat en suspens és la de la residència Stella Maris. En aquest sector, on la Generalitat retalla l'edificabilitat, es volien fer tres blocs d'habitatges i a canvi es mantenia la masia, la capella, la zona verda i la residència passaria al municipi. L'alcalde, Ramon Vinyes, entén que la decisió ha estat sorprenent, ja que el projecte s'havia pactat entre totes les parts implicades. «Et desconcerta perquè quan ja s'ha arribat a uns acords s'ho mira algú altre i aquest surt amb un ciri trencat», lamenta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.