Urbanisme

Un restaurant que ha hagut de tancar i un d’històric que reobre

El Dorado Mar, vençuda la concessió litoral, ja no ha treballat el 2021 i estudia reubicar-se

Es desencalla, en canvi, l’històric Amura

La caducitat de la concessió de Costes per al Palm Beach ha provocat el tancament del restaurant El Dorado Mar, que havia batallat per mantenir l’activitat a precari mentre, com a mínim, no comencessin les obres. El seu propietari, Marc Cruañas, defensa, però, que retenen la petita propietat annexa, la barra de l’antic restaurant. “Tampoc estem d’acord amb la superfície que diuen que ocupa, i això fa pensar que encara es retardarà el final de la història” del projecte municipal, avança sense entrar en detalls.

L’únic clar, ara mateix, és que el negoci està “tancat temporalment”, segons la informació que es pot consultar en xarxes socials. Cruañas, en el passat, no descartava mirar d’arribar a una entesa sobre el futur restaurant que arrendaria el consistori, o cercar un local alternatiu. “No hi ha res concret”, insisteix, però mantenen el trumfo en les negociacions que implica la porció de finca que és de la seva propietat.

El nou Amura-mi

A pocs metres, en canvi, s’ha desencallat la situació del local de l’antic restaurant Amura, després de molts anys tancat a l’inici del passeig Rius i Calvet. Des de fa algunes setmanes, han avançat les obres de reforma, llogat pel restaurador italià Francesco Desiderio, que avança que “es dirà Amura-mi”, jugant amb la pronúncia d’amor meu en dialecte napolità, i el centrarà en una carta de pizzes i entrants italians –antipasti– i la incorporació de receptes de fregidoria italianes –fritti–. Fins ara ja havia tocat aquestes especialitats a La Locanda di Nonna Flo, l’altre restaurant que ja regentava i continuarà a l’altre extrem de la placeta Ferran Agulló.

“La Locanda ens havia quedat petit per la demanda, sobretot la cuina per a un equip de deu persones”, explica Desiderio, i ja amb vista a 2022 el vol reenfocar cap a l’oferta de ristorante i pastes. És un altre pas endavant per revitalitzar una zona on encara pesa el buit de l’antic bar Canari, una finca que després d’anys tancada va quedar a mig reformar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia