Urbanisme

Aterren l’edifici fantasma a la vella C-250 de Sant Feliu

Eren habitatges que feia 30 anys que estaven a mig fer i finalment Lidl hi farà un supermercat, amb l’opció de fer-hi pisos en el futur

La cruïlla de la carretera de Girona amb Joan Bordàs, conflictiva, es regularà amb semàfors

Sant Feliu de Guíxols s’ha començat a desempallegar, trenta anys després, d’un edifici fantasma abandonat des de la crisi immobiliària del 1993 a la carretera de Girona –l’antiga travessera de la C-250–. Després d’anys de converses entre els nous propietaris, la multinacional de supermercats Lidl, i el consistori i Urbanisme de la Generalitat, ahir l’empresa Mugadas va iniciar les tasques d’enderroc del bloc a mig fer, que s’allargaran fins a mitjans de març.

L’alcalde, Carles Motas, justifica que la llicència d’enderroc ja permet avançar, però està condicionada a respectar el període de nia d’ocells durant la primavera. Malgrat això, el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Josep Saballs, avançava ahir que l’empresa vol reprendre els treballs a l’estiu amb la intenció d’obrir el futur establiment a finals d’any o principis del 2023.

El solar, de 5.354 m², encabirà uns 2.000 m² de superfície comercial, mentre que la resta es destinarà a aparcament, amb voreres eixamplades i nou arbrat. Però, i també és un fet nou, es tracta d’un “planejament dual”, en què la propietat no renuncia a l’opció de poder aixecar fins a 50 habitatges en els terrenys en el futur, un supòsit que preveu la llei d’urbanisme però que fins ara no s’havia utilitzat a Sant Feliu de Guíxols.

Cruïlla amb semàfors

En paral·lel, els promotors contribuiran a la reforma dels vials adjacents i de la conflictiva cruïlla entre la carretera i la rambla Joan Bordàs. Descartada l’opció d’un giratori, amb poca secció i vehicles que baixen embalats, hi posaran grups de semàfors per regular una intersecció en què sovint es produeixen topades i ensurts.

LA XIFRA

30
anys
feia que l’edifici havia quedat inacabat, durant la crisi immobiliària de principis dels anys noranta.

Els veïns, amb dubtes sobre la mobilitat

Perdre de vista l’esquelet de l’edifici, un focus de bardisses, canyes, rates i bretolades durant trenta anys, és una bona notícia per als veïns de l’entorn. Feia una dècada que s’havien reactivat moviments, primer entre la propietat fragmentada i més tard amb el consistori i la darrera oferta que ha fructificat sobre la taula. Ahir, però, diversos residents comentaven que no han vist dibuixos del projecte i alguns alertaven que l’increment de trànsit, sobretot de camions frigorífics, pot generar molèsties. També demanen que el govern local els informi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia