Urbanisme

Prop d’un milió per refer voreres als barris guixolencs

Les obres començaran a finals d’abril al carrer Rufo i prosseguiran per l’eix de les avingudes Balears, Canàries i Saragossa i un tram del carrer Castell d’Aro

Assajaran nous escocells per evitar estralls de les arrels d’arbres

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols destinarà prop d’un milió d’euros el pròxim any per refer les voreres dels carrers principals dels sectors de Tueda i Vilartagues. Se centraran en el conjunt de l’eix que formen les avingudes Canàries, Balears i Saragossa. Però també al carrer Rufo i el tram del carrer Castell d’Aro més proper a l’escola Baldiri Reixac.

Les obres, segons ha anunciat el govern local en els darrers dies, començaran al carrer Rufo, amb un pressupost de 250.000 euros. El tinent d’alcalde d’Urbanisme i Obres, Josep Saballs, hi afegia que “aquesta setmana entrant ja estarà en fase de licitació”, i la intenció és que les obres comencin aquesta mateixa primavera. La planificació és que a l’estiu s’abordin la resta de trams.

Contractes repartits

El consistori ha dividit l’actuació en diversos paquets, amb l’objectiu de beneficiar diverses empreses i diversificar la contractació. Es tracta d’una obra molt reivindicada pels veïns, ja que el creixement dels arbres, tant pel que fa als troncs com a les arrels, ha anat aixecant grans zones de panots i fins i tot els bordons, fet que complica el trànsit a peu i amb cotxet, cadira de rodes o carretó.

Escocells innovadors

A més de solucionar-ho, amb la renovació integral dels trams de vorera en què està previst actuar, Saballs avança que posaran a prova un nou sistema d’escocells amb un calaix de formigó prefabricat subterrani, que, teòricament, encararà les arrels dels nous arbres endins del subsòl i protegirà tant les voreres com el paviment dels bonys que, posteriorment amb els anys, afloren a la superfície.

LA XIFRA

0,95
milions
invertirà l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols per renovar voreres a l’interior del nucli urbà.

L’arbrat no es pot salvar, però el reposaran

L’alcalde, Carles Motas, ha admès que l’arbrat de tota la zona afectada per la reforma no es podrà preservar: “Els arbres han arribat al final de la seva vida útil, però se’n plantaran de nous.” La darrera dècada, s’havia intentat actuar refent el paviment al voltant dels escocells existents, i fins i tot posant-hi planxes de cautxú aglomerat, però les arrels han continuat aixecant el paviment. Extreure els arbres i replantar-los és inviable, com ja va passar, amb crítiques, amb els oms de Rius i Calvet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Ciència

El VHIO avança cap a una teràpia dirigida per a un tumor rar

Barcelona
Salut

Una visió integral per tractar els TCA en adults de tot el país

Martorell
Societat

Mor Joan Camps Florit, flabioler de les festes de Sant Joan de Ciutadella

El Terracotta Museu presenta ‘Contingent’ del ceramista Lluís Xifra

LA BISBAL D’EMPORDÀ
SUCESSOS

Comissen una boa i una pitó de Birmània a un particular

Monistrol de Montserrat
METEOROLOGIA

Les comarques de Lleida poden superar demà els 40 graus

LLEIDA
societat

La Festa de l’Estiueig de Ribes de Freser estarà dedicada a Àngel Guimerà

Ribes de freser

Reforç policial i un dron nocturn a Mataró per vigilar les Santes

mataró
ECONOMIA

El sector del turisme rural vol que es regulin els pisos turístics als pobles

Barcelona