Urbanisme

Últimes obres a l’arqueològic de Banyoles

Comença la fase final de la reforma del museu, que acabarà a finals de l’any vinent

Amb l’enderroc del mur que donava al carrer de la Pia Almoina han començat les obres de la fase definitiva de la reforma del Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles (MACB), un projecte de gran envergadura que, per fases, va començar a executar-se el 2009 a partir d’un avantprojecte. Si es compleixen les previsions, els treballs s’acabaran la segona meitat de l’any vinent. El pressupost d’aquesta fase és d’1,7 milions d’euros, que se sumaran als 1,3 milions que s’hi han gastat fins ara. Ho financen l’ Ajuntament , la Diputació i la Generalitat.

Un annex nou

El més rellevant de les obres serà la construcció a la banda del carrer de la Pia Almoina d’un edifici de nova planta annex a l’edifici històric. Serà un cub semisoterrat revestit de coure, de dos nivells, una de les quals serà una sala polivalent amb uns 80 seients destinada tant a xerrades i conferències com a activitats didàctiques. Al nivell inferior hi haurà uns magatzems. En una de les façanes s’hi instal·larà una pantalla de grans dimensions.

El projecte , firmat per Josep Maria Birulés, Frederic Cabré i Pia Romans (BCR Arquitectes), preveu que l’accés al museu sigui precisament per aquest carrer i que la sala polivalent disposi d’una entrada independent.

Mentre durin les obres es redactarà el projecte museogràfic.

El carrer Pia Almoina, d’un sol nivell

Els treballs al museu s’aprofitaran per reformar el carrer de la Pia Almoina –on se situarà la nova entrada principal al museu i a la sala polivalent– per donar-li el mateix aspecte de la zona del barri vell que ja ha estat reurbanitzada, eliminant les voreres i deixant-ho tot a un sol nivell. També s’intervindrà en l’angle del passeig de la Muralla que toca al museu. “Vol ser una porta o un node entre la ciutat vella [l’edifici històric] i la ciutat nova [representada per l’annex]”, va dir Frederic Cabré quan va explicar el projecte. En el ple municipal celebrat la setmana passada, l’Ajuntament va aprovar destinar 300.000 euros a les obres de reforma del carrer Pia Almoina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia