Urbanisme

Terrassa inicia el parc de la República reclamat fa 40 anys

S’acabarà el 2025, tindrà 35.000 m² i l’Associació de Veïns de Sant Pere Nord va organitzar una gran festa per celebrar-ho

Han calgut més de 40 anys de mobilitzacions veïnals, promeses, debats als plens i un concurs participatiu d’idees perquè es desencalli definitivament la urbanització a Terrassa d’un gran descampat al barri de Sant Pere Nord per convertir-lo en un nou pulmó verd de 35.000m² batejat com a parc de la República.

El 7 de novembre del 2022 es van començar els primers treballs i ahir es va fer l’acte oficial de col·locació de la primera pedra acompanyat d’una festa organitzada per l’entitat veïnal que va durar tot el dia i en la que es va donar el calendari definitiu d’obres, que es faran en tres fases i que s’ha d’acabar el 2025. Un projecte que inclou sistemes de recollida d’aigües pluvials i del reg sobrant dels camps de futbol per acumular en una bassa, depurar-la i obtenir aigua per regar el parc; ¨l’adequació d’un hort municipal tancat en un espai de 500 m², lla plantació de més de 600 arbres o la delimitació de quatre zones de jocs.

Des del anys 80 que es reclama aquest i d’altres equipaments al barri, més activament des de fa vint anys com es va comprovar en la tirallonga d’articles de mitjans de comunicació distribuits en una de les tanques on es va fer l’acte. Amb el temps s’han anat desencallant, com ara la nova residència per a gent gran i centre de dia que s’ha de posar en marxa el 2025 o la proposta per fer el nou CAP Nord en unns terrenys cedits pel consistori perquè l’actual s’ha quedat petit. En aquestes dècades han aconseguit que es construís un nou pàrquing, la remodelació de la plaça Primer de Maig o el centre cívic President Macià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia