Urbanisme

urbanisme

El jutjat avala urbanitzar la Pineda d’en Gori de Palamós

El jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona ha resolt que la tramitació que va fer l’Ajuntament de Palamós del projecte d’urbanització de la Pineda d’en Gori ha estat correcte. La justícia, doncs, ha desestimat el recurs que va interposar Salvem la Pineda d’en Gori contra aquest projecte. Zeta Figa, portaveu d’aquesta plataforma, explica que ja es comptava que “el recurs contra el projecte d’urbanització no tindria recorregut” i que el que pot tenir viabilitat “és el que fa referència a les obres dels blocs d’apartaments”.

Demanda col·lectiva

El recurs, una demanda col·lectiva, que van interposar es va separar: un va ser contra la modificació del projecte del pla d’actuació urbanística (PAU), que es va aprovar l’abril del 2019; el projecte incorporava els criteris de la Comissió Territorial de Patrimoni Cultural. Aquest és el que s’ha resolt. El PAU serveix per a l’ordenació i la urbanització de terrenys classificats com a sòl urbanitzable no programat per a la realització d’unitats urbanístiques integrades. Encara queden, però, tres recursos més, un per a cadascun dels edificis que s’hi van fer lligat a la llicència per construir-lo, segons ha explicat l’alcalde, Lluís Puig: “El jutjat el que ve a dir és que la tramitació s’ha fet correctament.”

Sense recorregut

Segons explica Zeta Figa, aquesta sentència fa referència al projecte d’urbanització: “Quan vam interposar el recurs contenciós ho vam impugnar tot, el PGOU de forma indirecta, el projecte d’urbanització i la llicència d’obres.” I hi afegeix: “El jutjat ens va obligar a separar els recursos per tramitar-los separadament. L’únic que tenia viabilitat era el recurs de la llicència d’obres. Malgrat això vàrem continuar endavant.” L’activista detalla que el recurs contra el projecte d’obres d’urbanització no tenia viabilitat de prosperar “perquè a la urbanització no hi ha impacte ambiental, per a les obres, sí”.

Oposició activa

El rebuig d’aquest projecte es va intensificar ara fa poc més de dos anys. L’any passat, Salvem la Pineda d’en Gori va reclamar a l’Ajuntament que no atorgués la llicència per a la construcció del tercer edifici previst al sector. Ho va fer, però, després que ja s’haguessin completat els dos primers edificis. Els motius van ser, segons els opositors, que el projecte havia tingut diversos informes desfavorables d’Urbanisme, dels Bombers i de Paisatge i s’hauria d’adaptar el projecte als requisits per poder atorgar la llicència.

Llicència denegada

El 2021, l’Ajuntament va denegar la llicència urbanística per fer el tercer edifici d’apartaments previst a la unitat d’actuació. La decisió la va prendre perquè el projecte presentat pels promotors d’aquest tercer edifici no s’adaptava al nou pla director urbanístic de revisió dels sòls no sostenibles de la Costa Brava. La proposta era fer un edifici de vint-i-quatre apartaments, igual que els polèmics dos blocs que ja s’han executat, dins d’aquest mateix àmbit. El desembre passat, la plataforma SOS Costa Brava va desplegar creus a la pineda d’en Gori com a acte de denúncia pels pins que és previst tallar per aixecar-hi el tercer edifici amb 24 apartaments.

L’activisme de Salvem la Pineda d’en Gori no s’ha limitat només a aquest àmbit d’actuació urbanística. El gener de l’any passat, la plataforma va interposar un recurs de reposició i contenciós contra el projecte de la urbanització de l’antic càmping Bellafosca en què denunciava que s’havien començat a aixecar dos xalets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia