LLAGOSTERA / VIDRERES
Assemblea per legalitzar i renovar Selva Brava
L’Ajuntament de Llagostera organitzarà a finals de setembre una assemblea amb els veïns de Selva Brava amb l’objectiu de constituir una junta de compensació per poder legalitzar i recepcionar aquesta urbanització. Es tracta de replicar el model que ha permès municipalitzar la urbanització veïna de Font Bona, que ja està a punt de ser recepcionada, i que ha de permetre renovar els serveis i les infraestructures de Selva Brava. Aquesta és una assignatura pendent de l’Ajuntament de Llagostera, que en altres ocasions no ha aconseguit posar-se d’acord amb els veïns per iniciar aquest procés.
L’alcalde de Llagostera, Narcís Llinàs, va explicar ahir que en l’últim ple municipal, en el qual es van tractar temes que afecten Selva Brava, va poder fer aquesta proposta als veïns de la urbanització que hi van assistir. L’objectiu és “posar al dia” la urbanització, on amb prou feines s’han fet millores des que es va aixecar als anys seixanta. “Selva Brava ha quedat deteriorada perquè no s’hi ha fet cap manteniment. Es tracta pràcticament de començar de zero, seguint el model de Font Bona, per poder posar fi als problemes que hi ha.”
Llinàs és conscient de les dificultats de tirar endavant aquest procés, ja que cal la participació i l’acord de tots els veïns, que hauran de fer front als costos d’urbanització de forma proporcional, segons els metres quadrats o els metres lineals de façana de cada finca. “Parlem de força diners. Hi ha veïns que hi estan d’acord, però a d’altres ja els va bé tal com està”, va assenyalar. L’actuació ha de servir per posar fi a un dels principals problemes de Selva Brava: els constants talls d’aigua a causa de les avaries i les fuites. El consistori té previst iniciar aquest setembre les obres d’una nova canalització, paral·lela a la de la companyia Rec Madral, que traslladarà l’aigua als dipòsits tant de Selva Brava com de Font Bona. De fet, el 4 de setembre tindrà lloc un ple extraordinari per aprovar el projecte i accelerar els tràmits amb l’objectiu de complir els terminis que requereix la subvenció atorgada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per abordar l’obra.
El problema, però, és que el subministrament en baixa a Selva Brava és precari perquè la xarxa ha quedat obsoleta. Responsables de Rec Madral van assegurar a aquest diari que han intentat fer una xarxa nova, com ja van fer amb Font Bona, però que el consistori els ha denegat sempre l’autorització. Llinàs va explicar ahir que no té sentit intervenir ara només en “una part de les infraestructures” si l’objectiu és tirar endavant “gairebé des de zero” un projecte integral per “posar al dia” tota la urbanització i renovar tots els serveis.
Un “guèiser” a Vidreres
Mentrestant, el malson de les fuites continua a les urbanitzacions en què encara opera Rec Madral o la seva companyia germana, Riera de Cabanyes. Diumenge, al carrer Arboç d’Aiguaviva Parc (Vidreres), es va produir una espectacular fuita en què l’aigua sortia expulsada enlaire a gran pressió. “Resulta que teníem un guèiser i no ho sabíem”, va explicar un veí en to de broma. Els veïns de la urbanització havien detectat el mes passat com a mínim quinze fuites en els seus carrers, un problema que asseguren que s’ha agreujat l’últim any.