Urbanisme

Lleida engega la reforma del Palau de Vidre

El projecte, finançat en part pels fons Next Generation, té un pressupost de 6 milions d’euros

L’alcalde Larrosa vol convertir els Camps Elisis en un parc central per als lleidatans

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat les obres de reforma integral del Palau de Vidre per tal de millorar-ne l’eficiència energètica i l’accessibilitat. El projecte de reforma de l’emblemàtic edifici dels Camps Elisis, construït l’any 1965, preveu una planta baixa polivalent amb usos firals i esportius i una primera planta amb una sala de conferències, un espai per a entitats del barri de Cappont i una zona de cotreball, informa l’ACN.

Els treballs s’allargaran un any i tindran un cost de 6 milions d’euros, la meitat dels quals seran finançats amb fons Next Generation. Les obres obliguen la comunitat musulmana Ibn Hazm a buscar un espai d’oració alternatiu. La comunitat ha utilitzat l’edifici durant els darrers 11 anys i a l’estiu ha resat provisionalment al pavelló 4 de la Fira de Lleida.

L’Ajuntament té la intenció que la iniciativa suposi un primer pas per convertir els Camps Elisis en “un gran parc de la ciutat”. Segons ha apuntat avui l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, en declaracions recollides per Efe, “la voluntat del govern municipal és guanyar més parc, fer un equipament per al públic familiar al xalet modernista i també donar usos als edificis annexos com el de l’Antorxa”.

Concretament, es duran a terme treballs com la modernització dels sistemes de climatització, la instal·lació de plaques solars, la substitució de la il·luminació per led, la transformació d’espais i eixos de comunicació, la monitorització dels consums d’aigua, així com la incorporació de magatzem de residus per fomentar el reciclatge.

Habilitar carregadors elèctrics per a bicicletes, instal·lar sistemes de control de qualitat de l’aire i digitalitzar l’edifici seran altres objectius de les obres.

“Tenim molta feina, però hem de convertir aquest espai en un parc central per als lleidatans, recuperar l’essència amb què es va fer fa molts anys i, sobretot, tenir un parc com es mereix la segona capital de Catalunya”, ha afegit Larrosa.

Està previst que les obres estiguin acabades a finals del mes de setembre de l’any que ve i compten amb un pressupost de 6 milions d’euros, la meitat dels quals han estat finançats amb el programa d’Impuls a la Rehabilitació dels Edificis Públics (PIREP) dels fons Next Generation.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia