Urbanisme

URBANISME

Tremp aprova limitar a ús turístic 2 pisos per cada 100 habitants de la ciutat

L’Ajuntament de Tremp va aprovar en el darrer ple una modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal per establir una limitació de 2 pisos turístics per cada 100 habitants a la ciutat. La limitació, però, no afectarà als nuclis de població del municipi. La mesura es pren, segons el consistori, per adaptar-se al decret llei aprovat al Parlament durant el passat mes de novembre, i que deixava en mans dels ajuntaments fixar topall als pisos turístics d’acord amb la seva realitat, com ara que pateixen problemes en l’accés a l’habitatge o bé que ja tenen més de 5 habitatges turístics per cada 100 habitants.. Al Pallars, la regulació només afecta els municipis de Tremp i Sort, que van ser declarats com a zona tensionada pel preu del lloguer.

La modificació urbanística aprovada també és resultat de la suspensió de llicències urbanístiques per la implantació i construcció de nous habitatges d’ús turístic o la seva renovació o rehabilitació, en l’àmbit del sòl urbà del municipi de Tremp, aprovat a l’agost de 2023 a causa de l’increment de sol·licituds de llicències per habitatges d’ús turístic al municipi de Tremp. Paral·lelament, l’Ajuntament de Tremp està enllestint una ordenança municipal que complementarà la regulació urbanística dels habitatges d’ús turístic aprovada i que entrarà en vigor quan hagi superat els tràmits d’informació pública, estudi i aprovació per part de la Comissió d’Urbanisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia