Urbanisme

BANYOLES

Fil a l’agulla per a desenvolupar Sota Monestir

L’ajuntament ha encarregat dos dels quatre plans parcials i el pla especial de la riera Canaleta

Els veïns denuncien la degradació urbanística i paisatgística d’aquest sector de la ciutat

“És una prioritat urbanística que no serà ràpida ni fàcil amb totes les seves complexitats”. El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme de Banyoles, Jordi Congost ha manifestat així als veïns el compromís del consistori amb el desenvolupament de Sota Monestir i de Can Puig en la reunió d’aquest vespre a la sala de plens de l’ajuntament. Des de fa tres anys que els veïns denuncien la degradació urbanística i paisatgística que viu aquest sector . L’arquitecte Lluís Pau, com a portaveu dels veïns, ha relatat les principals demandes entre les quals el desmantellament de les barraques i la deixadesa que hi ha amb plàstics i materials de rebuig als horts. També demanaven un calendari d’actuacions que permetin facilitar la connexió del Barri de Can Puig amb el centre de Banyoles i recuperar els valors del sector de les hortes i de l’entorn del Monestir, com són el paisatge i l’aigua.

L’alcalde Miquel Noguer ha recordat que des del 1984 s’ha intentat desenvolupar Sota Monestir . El consistori ha planificat fer-ho no de forma general sinó en quatre subsectors. Depèn d’uns plans parcials i especialment d’un pla especial de la Riera Canaleta. En aquest sentit, ja s’ha encarregat el pla especial de la Riera Canaleta. El ple de maig es va aprovar una modificació de crèdit que ha permès al juliol encarregar dos d’aquests plans parcials. La voluntat és que l’any vinent és puguin fer els dos plans parcials restants. Noguer ha recordat que hi ha voluntat de tirar-ho endavant tenint en compte l’encàrrec dels plans parcials. En quant a la deixadesa i les barraques, l’alcalde Miquel Noguer ha explicat que han fet requeriments als propietaris en aquest sentit.

La Cooperativa, ocupada

Per altra banda, els veïns han denunciat que la Cooperativa, l’antic Sindicat, de Banyoles, que pertany a la Sareb, està ocupat i que les persones que hi viuen agafen aigua i llum de manera “fraudulenta”. Noguer ha recordat que en el nou POUM es reconeix la Cooperativa com a equipament públic. “Més aviat o més tard serà un equipament públic”, ha assenyalat Noguer. L’alcalde de Banyoles ha comunicat també a la Sareb la problemàtica de l’ocupació de l’edifici. El consistori està negociant els drets edificatoris amb la Sareb. Els veïns també s’han queixat de la regulació de l’horari de reg de les hortes. El batlle d’aigües Albert Tubert ha explicat l’automatització de les comportes com una de les mesures per racionalitzar l’aigua, una inversió que s’ha fet gràcies als fons europeus Next Generation. Noguer ha fet una valoració positiva d’aquesta reunió.

El president dels veïns de Can Puig, Llàtzer Garcia ha fet un balanç positiu de la trobada. “No volem ser un barri perifèric de la ciutat i volem tenir unes connexions dignes”, ha assenyalat. Llàtzer Garcia ha destacat la voluntat de l’ajuntament per tirar-ho endavant tot i que ha demanat concretar el calendari: “Volíem tenir unes dates concretes i participar del projecte”. També ha posat en valor la riquesa paisatgística i històrica de Sota Monestir.

El 4 de juny de 2024 l’Associació de veïns del barri de Can Puig va entrar una instància a l’Ajuntament per demanar retirar les cabanes i tancaments construïts amb plàstics i materials de rebuig així com tots els elements impropis que afectin la imatge de l’entorn de les zones que actualment acullen les hortes. “I tampoc va haver-hi cap resposta”, afirmen aquests veïns, que recorden que “el primer punt del programa de Junts –actual equip de govern- a les passades eleccions municipals a nivell urbanístic era, precisament, desenvolupar urbanísticament aquest sector per permetre la connexió del barri de Can Puig amb el centre de Banyoles”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

trànsit

Els Mossos despleguenun macro operatiu de Trànsit amb una trentena de controls simultanis

Barcelona
BANYOLES

Fil a l’agulla per a desenvolupar Sota Monestir

BANYOLES
URBANISME

La Paeria impulsa la construcció de 17 nous habitatges al Centre Històric

lLEIDA
serveis

El nou pavelló de les Glòries incorporarà una coberta verda

bARCELONA
infraestructures

El traspàs de la línia R1 de Rodalies farà els primers passos el gener del 2025

barcelona
TREBALL

Denuncien la sobrecàrrega de feina de les infermeres a la costa tarragonina

L’Ametlla de Mar
SOCIETAT

Barcelona acull del 10 al 18 d’agost la quinzena edició del Circuit Festival

Barcelona
MEDI AMBIENT

Buiden de peixos el pantà d’Ulldecona per evitar una mortalitat massiva

La Pobla de Benifassà
INFRAESTRUCTURES

Acciona pagarà finalment els afectats per les esquerdes del túnel del Coll de Lilla

Montblanc