Urbanisme

urbanisme

La Barceloneta recupera la cooperativa Segle XX

L’antic edifici de la cooperativa Segle XX, al barri de la Barceloneta tornarà a ser un espai social, destinat a acció veïnal, educativa i cultural. La Cooperativa Obrera Popular Segle XX va néixer l’any 1901 i va ser fundada per 100 associats. Va posar en marxa dues botigues, de queviures i drogueria, un forn, la secció de cafè i una taverna. El 25 de gener del 1939, un dia abans de l’entrada de les tropes franquistes a Barcelona, va ser destruïda pels bombardeigs. Als anys quaranta va estar a punt de desaparèixer però va tirar endavant llogant espais al Club Natació Atlètic Barceloneta i als Cors Clavé.

L’edifici, que l’Ajuntament va comprar ara fa set anys, forma part de la història del passat obrer de la Barceloneta i ha estat una reivindicació històrica del moviment veïnal del barri que reclamava recuperar l’immoble i mantenir alguns dels elements com el cartell de la porta principal, el vidre serigrafiat de l’entrada de la sala d’actes o el teatre de la segona planta.

Ara l’edifici tornarà a tenir un paper social per al barri amb una remodelació que implica la rehabilitació integral de l’edifici, la renovació total de l’edifici de quatre plantes més un altell a la planta segona. Incorporarà una sala polivalent, un espai de trobada, una sala d’actes amb escenari, sala tècnica i de control, tribuna, un camerino i sales de ràdio, espai croma i edició de vídeo. Una de les plantes es dedicarà a activitats per a joves i la resta de l’espai per a usos veïnals, educatius i culturals, com ara l’espai tecnològic d’audiovisuals.

Per fer la rehabilitació, una vegada es posin a licitació les obres, que es farà aquest any, aquestes podrien començar l’any vinent i tindrien una durada de 16 mesos.

El projecte de rehabilitació i posada en funcionament com a equipament preveu una inversió de 3,07 milions d’euros. Aquesta actuació forma part del paquet d’inversions de 31 milions d’euros que l’Ajuntament destina a la Barceloneta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PORTBOU

Estabilitzen un foc forestal provocat per un cotxe que s’ha incendiat a l’N-260

PORTBOU
medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

barcelona
Medi Ambient

Peixos morts al Besòs pel vessament de químics de l’incendi de Polinyà

Santa Coloma de Gramenet
Medi Ambient

La platja del Fòrum, tancada per l’arribada d’aigües d’extinció del foc de Polinyà

Sant Adrià de Besòs

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

serinyà
Societat

Activat el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi a 13 comarques

Barcelona

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

Barcelona
Societat

Els Mossos aixequen 92 actes d’infracció en pisos turístics

Barcelona

L’episodi de sequera ha causat la mort de 2.000 arbres

Barcelona