Urbanisme

urbanisme

El Raval de Barcelona tindrà un nou centre per a ensenyaments musicals

El districte de Ciutat Vella rehabilitarà l’edifici del passatge Sant Bernat, al número 9, per ubicar-hi una nova escola de música per a infants i professionals. El projecte executiu de rehabilitació de l’edifici ha estat dotat amb un pressupost de més de quatre milions d’euros.

Segons fonts municipals, es preveu licitar les obres i començar a principis del 2025, per encetar una actuació de rehabilitació total de l’edifici, amb una durada de les obres de prop de 14 mesos.

L’edifici té una superfície de 1.035,5 metres quadrats, distribuïda en planta baixa i quatre plantes de propietat municipal, i actualment es troba en desús i en molt males condicions. La intervenció aprovada consisteix a enderrocar selectivament algunes parts de l’edifici, la rehabilitació de la resta i la inserció d’un nou sistema estructural i de compartimentació per desenvolupar l’activitat d’ensenyaments musicals. El projecte manté les tres façanes i algunes parts de l’estructura de l’edifici actual, especialment als extrems, i maximitza les obertures al carrer de la planta baixa per facilitar la permeabilitat de l’activitat cap a l’espai públic.

La rehabilitació també preveu deixar preparat l’edifici per incloure-hi una galeria i una sala de lectura com a espais socials, i que alhora actuïn com a espai bioclimàtic per fer l’edifici sostenible sense necessitat de recórrer a sistemes de calefacció. A més es disposa de les peces de paviment hidràulic que es trobaven en millor estat i que es van dur a un magatzem en el moment de l’adquisició de l’edifici per part de l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia