Urbanisme

URBANISME

Calella aprova l’aparcament en alçada a tocar de l’hospital

El darrer ple de l’Ajuntament de Calella va aprovar el projecte de construcció de l’edifici d’aparcament previst a tocar de l’hospital Sant Jaume. El pàrquing de Can Saleta és, segons es va recordar en la sessió, un requisit pactat amb el Departament de Salut per a l’ampliació del centre sanitari. L’equipament tindrà quatre plantes i una de subterrània, 425 places, de les quals 89 seran exteriors. L’obra puja a poc més de 9 milions d’euros, dels quals el consistori 5,6 s’obtindran a través d’un préstec bancari. El pla de viabilitat de l’aparcament aprovat permetrà a l’empresa pública Gestvia, que gestiona la mobilitat a la ciutat, contractar el crèdit corresponent. Precisament va ser l’elevada xifra del crèdit el que va criticar la CUP en entendre que posaria en perill la mateixa viabilitat de Gestvia. Per la seva banda, des de Calella en Comú es va criticar tant la ubicació com el cost excessiu de l’aparcament . Els grups de govern, Junts i PSC, més ERC i Estimem Calella, van defensar l’aposta de la centralitat del nou pàrquing i de les tarifes ajustades que es cobraran als usuaris. L’alcalde de Calella, Marc Buch, va destacar el pas fet que comprometia tant el Departament de Salut com el mateix Ajuntament en la futura ampliació del nou hospital que es preveu tenir enllestida el 2030. “Hem treballat molt i durant molts anys i no ens podem esperar més. Avui, de manera simbòlica, posem la primera pedra i els fonaments i fins i tot un petit pilar de l’hospital. Estem fent història.”

Pla d’espais d’ampliació

El ple en què es va aprovar el projecte de construcció de l’aparcament es va celebrar una setmana després que el conseller de Salut, Manel Bancells, presentés a porta tancada el nou pla d’espais de l’ampliació de l’hospital. L’acte va comptar amb la presència de representants polítics i membres de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), que gestiona el centre, així com persones vinculades a entitats que hi col·laboren. Tal com va traslladar el conseller, l’ampliació consistirà en la construcció d’uns 17.200 m² d’obra nova, que permetrà incrementar un 50% la superfície de l’hospital. “L’objectiu és incrementar la capacitat assistencial, com també els recursos hospitalaris i modernitzar-ne les instal·lacions amb la mirada posada els pròxims 25 anys”, va precisar. Es passarà dels 148 llits actuals a un màxim de 177 i preveu que s’incorporin 12 llits de semicrítics. Pel que fa a les sales d’operacions, creixerà de les cinc actuals a nou (més una d’obstetrícia), i es disposarà de cinc sales per a endoscòpies i tècniques especials. Pel que fa a urgències, ara hi ha 42 boxs i s’ampliaran a 65, a més d’un espai de reserva per a vuit boxs més. El pla funcional també estableix un increment en les places de l’hospital de dia quirúrgic, que es doblaran i passaran de 10 a 20.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia