Urbanisme

URBANISME

L’ajuntament enderroca d’urgència el mur i enretira runes d’un solar de Montjuïc

L’Ajuntament de Girona ha fet enderrocar un mur de contenció en un solar del carrer Torre de Sant Joan número 13 al barri de Montjuïc a Girona , en una acció que s’ha fet aquest matí, contra la voluntat del propietari del terreny que estava indignat amb la presència de les màquines i amb el desplegament de la Policia Municipal. Uns operaris amb una maquina retroexcavadora i un camió s’han presentat al solar a primera hora del matí, escortats per agents de la Policia Local, per  vigilar que se’ls permetés fer la feina que tenien encarregada. Amb el propietari del solar hi havia diverses persones que li donaven suport. Una d’elles assegurava, en conversa amb aquest diari, que això era una disputa entre veïns. Que aquest mur no era perillós, que feia molts anys que hi era i que l’Ajuntament no podia actuar d’aquesta manera a través d’una diligència urgent quan el conflicte esta judicialitzat.

El regidor d’urbanisme de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí, ha explicat aquest diari que aquesta actuació era de caràcter subsidiari (el propietari n’haurà d’assumir els costos) “perquè l’interessat no ha acomplert els requeriments que se li ha fet i, al contrari ha empitjorat la situació”.

“La idea de l’actuació d’avui era eliminar el risc sobre persones i béns que comportava l’acumulació de runes i enderrocs”, explica el regidor. Martí ha afirmat que l’actuació no serà qüestió d’un dia. “Tardarà unes setmanes a completar-se. Tot just ha començat. Ara s’ha actuat sobre la part que generava més risc però també s’ha de enretirar els volums de runes molt importants que es van acumular amb el temps”.

El regidor d’urbanisme explica que el conflicte va començar quan el propietari de la finca va començar a abocar terres “se suposa per ampliar la seva finca il.legament i es va detectar que havia ocupat un espai de domini públic”. Va ser en aquest moment, diu Martí, que es van fer els requeriments. “Ara s’hi ha afegit a l’ocupació del domini públic les afectacions de les finques veïnes”, apunta.

“Darrerament -diu- s’ha vist que continuava fent aquestes actuacions amb un risc evident respecte a la propietat veïna perquè anava acumulant terres i runes al límit d’una propietat veïna”. La decisió de fer la actuació que s’està executant va arribar després d’una inspecció tècnica: “Va ser quan es va deduir que podia comportar un risc fins i tot per a persones de la finca veïna i, per això, s’ha portar a terme aquesta actuació urgent i necessària”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.