Urbanisme

Urbanisme

Llum verd a l’enderroc de l’antiga fàbrica Mobba de Badalona

L’Ajuntament de Badalona ha signat l’acta d’entrega de les claus de l’antiga fàbrica Mobba perquè l’empresa adjudicatària comenci les tasques de buidatge i enderroc de l’edifici. Amb aquest acte es posa fi a tots els tràmits administratius i es garanteix l’enderrocament d’aquest immoble, ubicat al carrer de Sant Isidre, al barri del Centre. Es preveu crear una nova plaça verda per esponjar la zona.

L’empresa adjudicatària, Urcotex, s’encarregarà de buidar l’edifici i de retirar tots els materials que hi ha a l’interior. Després de fer el buidatge es procedirà a tirar a terra l’edifici, unes tasques que han de durar aproximadament entre quatre i sis mesos.

Un cop enllestit l’enderroc, s’urbanitzarà una nova plaça verda amb un disseny consensuat amb els veïns. El govern municipal del PP assegura que amb aquesta actuació es pretén deixar enrere un passat de degradació i de molèsties i fer realitat un nou espai que millori la qualitat de vida dels veïns i la imatge de la ciutat.

L’alcalde, Xavier Garcia Albiol, ha destacat la importància de l’entrega de les claus “perquè després de tots els entrebancs polítics que intencionadament s’han posat per impedir que es dugés a terme la voluntat dels veïns, avui podem assegurar que ja no hi ha marxa enrere i que en pocs mesos l’edifici anirà a terra”. “Amb l’enderroc de la Mobba, el govern municipal compleix amb el compromís que va establir amb els veïns de l’entorn de l’edifici i demostra que actua basant-se en la voluntat que té la majoraria de la ciutadania”, ha remarcat l’alcalde. 

Es dona la circumstància que l'alcalde va anunciar al maig que la fàbrica aniria a terra el mes passat. Al febrer el Tribunal Superior de Justícia va donar la raó a l’executiu local i va dictaminar a favor del recurs presentat per l’Ajuntament contra la paralització de l’enderroc de la fàbrica, que una part de la societat badalonina reclama que es reconvertís en un espai de creació artística.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia