Urbanisme

Instal·len amb grues el viaducte del nou Portal Sud de Sabadell des de la C-58

L’entrada per a 42.000 vehicles pel sud de Sabadell des de la C-58 –l’anomenat Portal Sud–, que ha de donar servei a l’aeroport i el polígon sud-oest de l’àmbit de Sant Pau de Riu-Sec, cada vegada és més aprop des que dimarts a la nit va començar la col·locació amb grues de l’estructura d’un nou viaducte que permetrà la connexió de l’autopista amb la nova rotonda que ja està feta per accedir a la ciutat a través de la Gran Via. La instal·lació es fa en horari nocturn i són necessàries dues grues de gran tonatge així com vehicles de transport especials per fer-ho possible.

El Portal Sud és una de les obres de major envergadura de les que s’han dut a terme a Sabadell els darrers anys i la instal·lació del viaducte és un dels punts àlgids del projecte. Un cop col·locat, tindrà una alçada de 7,5 metres i una longitud total de 47 metres. Ocuparà una superfície de 319 m² i el seu pes és de 302 tones. A causa de la seva grandària són necessàries unes bigues capaces de sustentar la nova estructura.

Aquestes bigues prefabricades van arribar dimarts en vehicles de transport especials. Una vegada a Sabadell, s’han muntat sobre les piles del pont mitjançant dues grues de gran tonatge.

El muntatge en horari nocturn és el que ha autoritzat l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) per no interferir en les maniobres d’enlairament i aterratge de l’aeroport.

Les obres del Portal Sud tenen com a objectiu dignificar tot l’àmbit, millorar la fluïdesa del trànsit i la seguretat en un punt per on circulen uns 42.000 vehicles diaris, com també l’activitat econòmica i la qualitat de vida. Aquest ha estat un projecte llargament reivindicat per la ciutat i el territori.

El projecte es divideix en tres fases. Un cop acabin les dues primeres, ja molt avançades, ja hi podran circular els vehicles. La tercera inclou l’enllumenat, accessos a l’aeroport i jardineria del conjunt dels vials del Portal Sud i s’està planificant.

El pressupost d’aquesta nova infraestructura és de gairebé 11 milions d’euros, cofinançats entre l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

comerç

La Copa Amèrica no condiciona gaire el comerç

Barcelona
societat

Unió de Pagesos demana anul·lar el concurs per al lloguer de les terres de Gallecs

Santa Perpètua de Mogoda

Les entitats andaluses es podran instal·lar a Els Bellots el novembre

TERRASSA
INFRASTRUCTURES

Actuen d’urgència per reparar un pont descalçat sobre el Segre

Alàs i Cerc
Societat

Tarragona celebra les festes de Sant Magí amb activitats i espectacles

Tarragona
infraestructures

En marxa el nou dipòsit d’aigua freda per a l’acumulació d’energia frigorífica de la xarxa del TubVerd

Mataró
salut

Bequen l’Hospital de Mataró per liderar un estudi sobre el càncer de mama

Mataró

Territori iniciarà a la tardor les obres per eixamplar el pont de Sant Francesc

MANRESA
TRADICIONS

Un Sant Fèlix enmig d’una vinya, protagonista del cartell de la festa de Vilafranca

Vilafranca del penedès