Urbanisme

URBANISME

Concurs de projectes per al Pla de Millora Urbana de la Mariola

Abastarà un sector del barri que inclou 11 edificis amb 435 habitatges i que pateix problemes de degradació urbanística

L’Ajuntament de Lleida ha convocat el concurs per adjudicar el nou Pla de Millora Urbana per a impulsar la regeneració urbanística i social del sector del Grup Mariola, entre els carrers Mart, Mariola, Júpiter i Cardenal Cisneros.

El Pla afectarà onze edificis (nou blocs del Grup Mariola i dos de Cardenal Cisneros), amb un total de 435 habitatges, en un sector que compta amb 24.728,89 metres quadrats de superfície. Es tracta de blocs d’habitatges de protecció oficial construïts als anys 50 i 60, que actualment pateixen greus patologies urbanístiques i d’habitabilitat, a més d’altres problemàtiques socials. Segons fonts municipals, molts dels habitatges es troben buits i en situació d’abandó, i d’altres pateixen okupacions il·legals. Pel que fa a l’estructura de la propietat, 287 pisos són de particulars, 112 són de diverses societats i 31 estan en mans públiques (27 de la Generalitat i 4 de la Paeria o l’EMAU).

S’hi preveu una actuació amb mesures contundents de regeneració de l’espai urbà i en l’àmbit social. Per aquest motiu les empreses que vulguin optar al concurs no només hauran de disposar d’arquitectes, sinó també d’especialistes en economia, medi ambient i intervenció social.

El període d’execució previst un cop s’aprovi el projecte és de 22 mesos, des del 15 de novembre de 2024 al 31 d’agost de 2026, tenint en compte tot el procés de redacció i tramitació del document fins a la seva aprovació definitiva.

L’objectiu de la Paeria és que el Pla de Millora Urbana compti amb la complicitat dels propietaris i de tot el veïnat del sector, d’acord amb un procés participatiu, i que complementaran altres mesures de caràcter social per a la dignificació del barri.

Entre les mesures que es plantegen hi ha assegurar un habitatge digne, amb noves edificacions que garanteixin condicions d’habitabilitat adequades amb pisos de majors dimensions. També es vol promoure la regeneració urbana per a transformar el barri resoldre les greus patologies dels habitatges, que permetin un nou mou model urbà i de convivència, amb una nova ordenació dels espais públics i privats i una menor densitat del conjunt. Un altre objectiu és la millora d’aquest entorn, ja que es vol crear un nou espai públic amb identitat i funció social, amb zones verdes arbrades i dotació de nous equipaments públics de caràcter intergeneracional.

En paral·lel a aquesta projecte, l’Ajuntament també té previst impulsar al barri un Pla d’Innovació Social, amb actuacions en matèria d’educació, formació, cohesió social i ocupabilitat. La Paeria proposarà la participació de la Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de Lleida (UdL), així com d’altres agents, per avançar en aquest projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mobilitat

Acreditats 11.000 vehicles per moure’s durant la Copa Amèrica

Barcelona
URBANISME

Concurs de projectes per al Pla de Millora Urbana de la Mariola

Lleida

Les platges de Calella i Llafranc tenen una concentració de microplàstics per sota de la costa catalana

PALAFRUGELL
salut

Manresa serà seu del Circuit de caminades de marxa nòrdica per a tothom

Manresa
nacional

Demanaran la declaració de zona catastròfica per Es Mercadal i Alaior

barcelona
Societat

Cinc projectes inclusius a Barcelona, finançats amb l’impost turístic

Barcelona

El White Summer de Palamós tanca amb 29.230 visitants

PALAMÓS
SALUT

La UPC desenvolupa una eina predictiva per personalitzar el tractament de la psicosi

Barcelona

Les piscines municipals de Palau i de Santa Eugènia tancaran per fer manteniment

GIRONA