Urbanisme

Consulta popular per escollir la reforma del parc municipal de Mollerussa

S’escollirà una de les tres propostes entre el 19 de setembre i el 10 d’octubre

Mollerussa votarà del 19 de setembre al 10 d’octubre quina és la proposta de reforma del parc municipal que més li agrada de les tres que van quedar finalistes al concurs d’idees que es va fer l’any passat. Els veïns ho podran fer a través de la plataforma DecidimCAT , una eina digital de participació ciutadana que l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) posa a disposició de les administracions públiques per aquest tipus de consultes.

Podran votar totes aquelles persones majors de 16 anys que estiguin empadronades a la ciutat abans de l’1 de setembre d’enguany. El tret de sortida de la consulta serà amb una xerrada informativa on s’ha convidat als autors dels projectes perquè expliquin presencialment les seves propostes i puguin respondre dubtes.

Per exercir el vot, només caldrà entrar a la plataforma a través del web de l’Ajuntament, registrar-se i escollir l’opció preferida. També es presentarà una breu enquesta addicional per aprofundir en l’opinió dels votants amb preguntes com, per exemple, quines activitats voldria poder fer al parc o com de necessàries es creuen les zones amb gespa o enjardinades.

Per incentivar el vot dels joves d’entre 16 i 18 anys, se’ls adreçarà una carta personalitzada convidant-los a participar en la decisió en tractar-se d’un dels públics d’interès per saber-ne l’opinió.

La proposta guanyadora de la consulta es donarà a conèixer el dia 15 d’octubre i la següent fase serà encarregar l’elaboració del projecte al departament d’Obra Nova amb l’objectiu que estigui enllestit durant el 2025, de manera que es pugui veure la inversió i “estar atents a les subvencions que puguin sortir per temes mediambientals i altres”, segons ha explicat l’alcalde Marc Solsona. El projecte que es faci ha de recollir el “criteri funcional i social” que s’extraurà de les respostes a l’enquesta i també de les aportacions que ja han fet els diferents consells de participació de la ciutat, ha afegit.

Les tres propostes sorgides arran d’un primer procés participatiu en el que hi van participar 1.300 persones van ser presentades públicament a la 151a Fira de Sant Josep, a l’estand de l’Ajuntament, on es va ubicar un punt de votació presencial perquè els visitants, estiguessin o no empadronats a Mollerussa, poguessin tirar l’opció que més els agradava. També, des de llavors, es poden consultar les propostes al web municipal de cara a aquesta segona fase de la votació.

Les tres propostes

Els tres projectes tenen en comú el disseny d’un eix vertebrador que creua el parc des de la carretera de Miralcamp fins al carrer Tarragona, reforçant l’entrada d’aquest darrer carrer com a principal i convertint el carrer d’accés al CAP en passeig amb prioritat per a vinents i bicicletes. Així mateix, com a trets comuns també hi ha la previsió d’utilitzar l’espai per a diferents usos i esdeveniments, entre ells els firals i també el tancament de les mitgeres al voltant del parc per crear elements que mitiguin l’impacte visual.

Pel que fa als trets diferencials, el projecte Para, respira, gaudeix, destaca el fet que la via d’entrada per la carretera de Miralcamp s’eixampla i agafa espai de les piscines municipals per donar més amplitud al passeig i integrar-lo al parc. Dues singularitats més que inclou són el fet de preveure un tanca per clausurar el parc a la nit i permetre així el trànsit per l’eix central que comunica els dos carrers i el fet d’incloure elements diferenciats per acollir els serveis i la zona de restauració. També especifica espais per a usos firals i preserva bona part de l’arbrat existent.

El projecte Ágora dibuixa una gran plaça central per fomentar la interrelació i també preveu un espai lúdic d’aigua en la zona que fou la piscina de les escales. Quant al projecte Vores presenta com a singularitats una plaça de terra tou al mig del passeig central, diferents espais dins el parc i proposa una pista de patinatge on hi havia hagut la piscina, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La piscina municipal redueix els incidents a l’estiu gràcies a l’increment de vigilància

figueres
MEDI AMBIENT

Impulsen la reintroducció de l’ibis ermità al massís del Montgrí

Ordís

Recuperada la circulació a L3 del Metro després d'un despreniment

BARCELONA

Primera residència i centre de dia a Badalona de la Fundació Vallparadís

BADALONA / TERRASSA

Tortosa, Roquetes i Alfara de Carles s’alien per promoure el parc natural del Port

TORTOSA

Retiren de les platges residus i algues arrossegats pel Ter en l’última crescuda

TORROELLA DE MONTGRÍ

Un projecte europeu posa en valor el paisatge cultural de muntanya

RIPOLL
MEDI AMBIENT

Preveuen aprovar l’ordenança de la ZBE al ple de setembre

girona

Consulta popular per escollir la reforma del parc municipal

MOLLERUSSA