Urbanisme

Vapor Albinyana: a les beceroles

Per volum, perímetre i impacte, just al centre, el Vapor Albinyana (1883), obra de l’arquitecte Lluís Muncunill, i els carrers de l’entorn (Rambla, carrer Cervantes, la Rasa i parc de Vallparadís) són el projecte més ambiciós d’integració de patrimoni històric, nous usos, connexió amb espais verds i rehabilitació de la Terrassa del passat i del futur amb horitzó al 2035. Malgrat endegar-se un procés participatiu entre el 2021 i el 2022, que va culminar en un primer pla director, el projecte, batejat inicialment com a Districte Zero –hi ha un conjunt d’entitats associades amb el mateix nom a la zona–, està a les beceroles. L’actual equip de govern assegura que la propietat es va interessar per tirar endavant, amb l’impuls d’un privat, la proposta de reconversió dels usos, però, “de moment, encara no l’ha presentat”.

La iniciativa planteja crear una gran illa de vianants i restringir la mobilitat, recuperant les naus catalogades i enderrocant les que no tenen cap interès, creant passatges interiors i places, potenciant i dinamitzant les activitats culturals, socials i veïnals que ja s’hi desenvolupen, algunes en espais de lloguer, com ara l’Ateneu Candela, el Ballet de Catalunya, la Casa de la Música, la nova seu dels Minyons, el Mnactec, el Centre Excursionista, centres educatius, etc. Una intenció que, en aquest moment, xoca amb la voluntat de l’equip de govern de fer marxa enrere en algunes mesures implantades per restringir l’ús del vehicle privat a l’illa de vianants que va doblar el nombre de carrers l’estiu del 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia