Urbanisme

L’escola pendent a Sala i Badrinas

Bona part d’una de les darreres grans fàbriques tèxtils que va estar en actiu, l’antiga Sala i Badrinas, ubicada al barri del Segle XX del sud de Terrassa, es va enderrocar el 2011 i se’n va preservar l’edifici catalogat en un pla de millora urbana promogut per la junta de compensació. Ha suposat des del 2022 un cost de gairebé 4 milions d’euros urbanitzar un sector de 30.692 m² entre els carrers de Baldrich, de Prim, de Lepant i la carretera de Rubí, obrint un nou vial de connexió, fent una plaça i preservant l’antiga xemeneia que s’afegeix a les de la Manufactura Auxiliar i la Terrassa Industrial (TISA), les dues a pocs metres en dos espais també transformats urbanísticament. Una actuació prèvia a la construcció dels pisos que hi vindran, un total de 320, dels quals Habitat Inmobiliaria ja en comercialitza 103 al carrer del Gasòmetre invertint-hi 25 milions.

Una de les peces més esperades és el nou institut escola, que ja fa 13 anys que espera tenir el nou edifici promès, ja que actualment fan les classes en diversos barracons al parc de Vallparadís i acabaran el curs amb una segona promoció graduada. La comunitat educativa es va mobilitzar fa poc davant l’anunci que no estarà en funcionament fins al curs 2027/28. El 2012 els primers alumnes ja instal·lats en barracons provisionals al carrer del Gasòmetre van haver de ser traslladats a altres al parc de Vallparadís, on s’hi han quedat perquè es van trobar elements contaminants al subsòl.

L’Ajuntament tampoc té calendari per al projecte dels pisos socials i estudia opcions sobre els usos socials que es donarà a l’edifici catalogat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia