Urbanisme

Restringiran la circulació dels patinets elèctrics pel centre del municipi

També es contempla limitar l’estacionament dels vehicles elèctrics i híbrids en els punts de càrrega

L’Ajuntament de Banyoles ha aprovat inicialment la modificació de l’Ordenança Municipal de circulació en el ple celebrat aquesta tarda. Aquesta modificació, entre altres aspectes, contempla restringir la circulació de vehicles de mobilitat personal (VMP), en concret dels patinets elèctrics, a la zona centre de la ciutat. La futura posada en marxa de les càmeres de videovigilància a les entrades del barri Vell de Banyoles, ha propiciat que l’Ordenança Municipal de circulació de l’Ajuntament de Banyoles s’hagi modificat i actualitzat. En aquest context, el ple de la corporació ha aprovat la modificació que prohibeix la circulació de patinets elèctrics en les zones de vianants de la ciutat, que bàsicament afecten la zona centre del municipi.

El regidor de Polítiques de Seguretat Pública i Espai Públic de l’Ajuntament de Banyoles, Jordi Carretero, ha explicat que aquesta modificació “es fa aprofitant la imminent entrada en funcionament de les càmeres de videovigilància, i per actualitzar-la a la realitat actual, ja que l’ordenança data del 2020”. En aquest apartat, també s’especifica que els conductors dels VMP han d’utilitzar casc de protecció que ha de ser homologat i certificat per conduir bicicletes.

Per millorar la seguretat d’aquesta zona, transmeten des del consistori, s’ha afegit que en l’espai destinat al trànsit de vehicles en les zones de vianants, com en els dies de mercat, la circulació de bicicletes queda prohibida també quan hi hagi actes organitzats i/o autoritzats per l’Ajuntament, i en aquells altres moments d’aglomeració de vianants. L’Ordenança especifica que s’exclouen de la definició els vehicles sense sistema d’autobalanceig i amb seient, els concebuts per a competicions, els vehicles per a persones amb mobilitat reduïda, els equipats amb qualsevol plaça de seient per al conductor en els quals el punt R se situï a una alçada inferior o igual a 540 mm, els vehicles amb una tensió de treball superior a 100 VCC o a 240 VAC i els vehicles identificats com a vehicles de motor per la normativa sectorial.

Limitació de l’estacionament als punts de càrrega de vehicles elèctrics

Per altra banda, la modificació de l’Ordenança Municipal de circulació també contempla sancionar aquells vehicles elèctrics i híbrids elèctrics que s’excedeixin en més de 30 minuts el temps necessari per a completar la recàrrega autoritzada. En aquest context, Carretero ha apuntat que d’aquesta manera volen “incentivar que hi hagi més rotació en aquestes places d’aparcament destinades als vehicles elèctrics i els híbrids endollables per, així, donar més opcions als usuaris d’aquests tipus de vehicles”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia