Urbanisme

URBANISME

Esplugues tanca l’acord per construir 93 pisos més de protecció oficial als terrenys de l’antiga Montesa

L’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat i la cooperativa Llar Unió Catalònia han signat aquest divendres el conveni de col·laboració per construir 93 pisos de protecció oficial als terrenys que ocupava l’antiga fàbrica de motos Montesa i el camp de futbol Rayo Amarillo. Seran pisos d’entre 60 i 90 metres quadrats amb plaça de pàrquing i traster i amb preus que oscil·laran entre els 220.000 i els 280.000 euros. Al sorteig, previst pel mes de gener, s’hi podran presentar els veïns d’Esplugues que compleixin els criteris establerts tindran prioritat. Amb aquesta nova promoció, dels 2.105 habitatges que es construiran a l’ARE Montesa, 1.059 seran protegits i, d’aquests, el 70% de lloguer.

En el seu primer acte oficial, el nou alcalde d’Esplugues, Eduard Sanz, ha recordat que l’habitatge serà una de les seves “màximes prioritats”. Tot i l’esforç per construir habitatges de protecció oficial, el batlle ha reconegut que una part de la població no hi té accés pels alts preus i és per això que ha anunciat que el consistori intentarà arribar a acords per construir habitatges de lloguer amb preus per sota del mòdul establert per la Generalitat.

El conveni signat aquest divendres contempla la transmissió de la finca municipal situada a l’avinguda Verge de la Paloma, dins de l’Àrea Residencial Estratègica de Montesa, per construir-hi els 93 pisos, les places de pàrquing i locals comercials.

Les obres de construcció està previst que comencin durant el primer trimestre del 2025 i que es completin en un termini d’uns tres anys. El període d’inscripcions s’obrirà al novembre per fer el sorteig dels nous habitatges el pròxim mes de gener.

El batlle ha recordat que als terrenys de la Montesa s’estan fent actualment treballs d’urbanització i que ja estan en marxa diferents promocions d’habitatges. Pel que fa a la urbanització, Sanz preveu que els treballs estiguin enllestits el primer semestre de l’any vinent i que en el mateix període s’entregui la primera promoció d’habitatge públic. Als terrenys de l’antiga Montesa s’està construint la nova comissaria de la policia local i el 70% de les 11 hectàrees seran zona verda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.