Urbanisme

URBANISME

Nou pas perquè el Ripoll de Sabadell tingui indústria “neta”

El consistori sabadellenc continua amb l’objectiu de recuperar els entorns del riu Ripoll preservant el valor paisatgístic, dotant-lo d’interès patrimonial, cultural i simbòlic, fent-lo un espai de lleure, millorant l’accessibilitat, i fomentant la implantació d’empreses sostenibles.

En el ple d’aquest mes, es va aprovar una modificació del Pla General d’Ordenació de Sabadell per actualitzar la normativa que regula les zones industrials i terciàries, seguint els criteris d’una primera modificació ja feta el juliol del 2023. S’actualitza la regulació del sòl per incrementar l’activitat, adaptant-se sempre a criteris de sostenibilitat i de preservació el paisatge. S’admetrà que es pugui destinar fins al 49% del sostre màxim previst a nous usos dotacionals i terciaris, garantint en tot moment que es mantingui el caràcter industrial dominant de l’àmbit.

A més, s’inclou la implantació de tres noves rotondes: a la confluència de la carretera de Caldes amb el camí de Ca la Daniela, a sota de l’àmbit de la Ca la Paula a la confluència del camí de Torre-romeu i el camí de Can Quadres, i a la confluència del camí de Torre-romeu i la ronda de l’Ebre, a través de la qual es farà l’accés al vial del riu Ripoll al sud.

Comarca i arxius

El Consell Comarcal del Vallès Occidental també va aprovar, dijous, treure a licitació les obres de la via blava i l’execució de l’aplicació mòbil que permetrà visites virtuals al patrimoni industrial, que s’emmarquen en el projecte El riu, teixint fils de vida . L’objectiu és crear un producte turístic singular, mitjançant el qual els entorns naturals per on transcorren els camins fluvials serveixin per connectar el patrimoni industrial de la comarca. Ja s’han tret a licitació una part de les obres, al mateix temps que es treballa en altres elements, com ara les visites virtuals. Afecta uns 40 quilòmetres de camins que discorren per Montcada i Reixac, Ripollet, Barberà del Vallès, Sabadell, Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall.

Arxius municipals de Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac i Ripollet han organitzat, aquest cap de setmana, la primera edició de les Jornades d’Arxius i Recerca Local a la riba del riu Ripoll, amb el suport de l’Arxiu Comarcal del Vallès Occidental, en què s’han fet ponències, taules rodones i comunicacions d’investigadors per donar a conèixer els fons documentals que es conserven.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.