Urbanisme

URBANISME

Primera pedra dels pisos socials sostenibles a Santa Susanna

L’Ajuntament cedeix els terrenys i una UTE de dues fundacions tira endavant la construcció de 36 habitatges de lloguer

El govern central ha aportat un milió dels més de cinc que costa

La primera promoció de pisos socials per a joves i gent gran de Santa Susanna ja està en marxa, encara que de forma simbòlica. Aquest migdia s’ha posat la primera pedra de la construcció de l’edifici de 36 habitatges en un terreny municipal a la urbanització de La Vall en un acte oficial on hi han assistit representants municipals, membres de les fundacions Família i Benestar Social i Grup Qualitat que entomen la construcció i membres de l’equip d’arquitectes que ha dissenyat l’obra. El projecte té un cost estimat de 5.289.683 euros, dels quals el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha anunciat una aportació d’1.023.301,80 euros procedents dels Fons Generation. Una UTE formada per les dues fundacions assumeix la resta del cost, el 80,65%, que puja a 4.266.381,20 euros. L’Ajuntament de Santa Susanna cedeix els terrenys on s’aixecarà l’edifici per un període màxim de 99 anys que, un cop passat aquest temps, tornaran a mans municipals.

L’edifici, de planta baixa més quatre, tindrà diferents tipologies d’habitatges que es mouran entre els 55 i els 83 metres quadrats “i que estan pensats sobretot per a persones que viuen soles o que es volen independitzar”. El preu de lloguer màxim serà de 7,50 euros per metre quadrat de superfície útil d’habitatge i de 3,74 euros per metre quadrat de superfície útil destinada a plaça d’aparcament o traster, entre d’altres.

Durant la seva intervenció, l’alcalde, Joan Campolier ha destacat haver arribat a l’inici d’un projecte llargament esperat i ha lloat “la bona voluntat, la implicació i l’entesa de totes les parts implicades en la construcció d’uns pisos que han de servir, en primera instància, perquè els joves de Santa Susanna que es vulguin emancipar no hagin de marxar fora”. En els breus parlaments també hi han intervingut el president de la fundació Família i Benestar Social, Josep Maria Puigdomènech i la presidenta de la fundació Grup Qualitat, Marina Gallego.

Estavi d’energia

Els nous habitatges estan concebuts perquè consumeixin molt poca energia. Per això, segons han explicat els arquitectes, es fan servir solucions de bioclimàtica, com ara una orientació de l’espai sud/nord per aprofitar la frescor i la calor i la ventilació creuada natural. També tindran energia renovable fotovoltaica sense cap cost pels inquilins. En aquest sentit destaca la instal·lació a la coberta de l’edifici d’una macropèrgola amb plaques solars que servirà per donar ombra a l’espai i, al mateix temps, energia sostenible. Finalment, tant a la planta baixa com a la coberta del bloc hi haurà espais comunitaris. L’aparcament estarà a la planta baixa i la coberta inclourà una zona enjardinada i un espai per a rentar i estendre la roba. aquesta bugaderia s’organitzarà a través d’una aplicació perquè cada inquilí en faci una reserva quan li calgui fer-ne ús.

Segons el calendari previst, els 36 habitatges haurien d’estar enllestits abans del 15 de maig de 2026.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.