Urbanisme

Llanars

Una nova rotonda per regular el trànsit cap a Vallter 2000

L’Ajuntament de Llanars té previst construir una rotonda a l’accés sud al poble per regular el trànsit. En concret, per evitar que els vehicles circulin per la travessera urbana de la carretera GI-5264. Cal tenir en compte que es tracta d’un punt viari molt transitat durant els caps de setmana, el període estiuenc i, especialment, els mesos de la temporada de neu. És l’accés únic a l’estació d’esquí alpí de Vallter 2000, però també l’accés a la majoria d’indrets d’interès excursionista del Pirineu gironí, com ara Ulldeter, Bastiments, pic de l’Infern, etc.

L’Ajuntament de Llanars durà a terme aquesta actuació viària en coordinació amb el Departament de Territori. En concret, es construirà a la zona del pont d’accés al nucli del poble, el de la riera de Feitús, prop de l’hotel Grèvol. Aquesta actuació es durà a terme amb dues obres complementàries més que, tot i que indirectament, també tindran incidència en la seguretat viària. Per una banda, el govern local llanarenc executarà una millora al tram de la travessera proper a la farmàcia del poble, on, quan plou, es produeix una acumulació de l’aigua que baixa per la riera de Quità. En aquest cas, la solució serà la construcció d’unes captacions que conduiran l’aigua directament al riu Ter sense passar pel clavegueram. Per l’altra banda, millorarà les voreres del carrer Catalunya –és el nom de la travessera– i es renovarà l’àrea d’aportació de residus per fer-la més funcional.

Sigui com sigui, totes aquestes actuacions urbanístiques han de contribuir a pacificar el trànsit a tota la travessera i millorar la seguretat dels vianants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia