Urbanisme

economia

Tot a punt per a l’inici de les obres d’urbanització del sector de Llevant Mar a Gavà

La intervenció recuperarà i protegirà el sistema dunar i les pinedes i inclourà un nou tram del passeig Marítim

En les properes setmanes començaran a Gavà les obres d’urbanització de Llevant Mar, el sector situat al nord del municipi, a tocar del terme municipal de Viladecans, i que completarà el seu barri marítim. La intervenció, que afecta més de 117.000 metres quadrats, recuperarà i protegirà el sistema dunar i les pinedes, creant un espai lliure en 500 metres del front marítim, i contempla la construcció d’un nou tram del passeig Marítim. A més, en compliment de la Llei de Costes, comportarà l’eliminació d’un bloc d’apartaments ubicat a la franja de 100 metres des del domini públic terrestre que serà reubicat. “Amb Llevant Mar guanyem barri i guanyem natura”, ha destacat l’alcaldessa Gemma Badia. Les obres tindran una durada d’uns tres anys.

Des del consistori s’assegura que amb Llevant Mar es farà un pas important en la creació d’un espai continu, natural i de passeig, tal com s’ha anat desenvolupant en altres punts del barri marítim.

El gran parc dunar inclourà un nou tram de passeig Marítim de 500 metres de llarg. Serà per a vianants i bicicletes, limitant la mobilitat motoritzada als vehicles de servei. Consistirà en una passarel·la de fusta elevada, amb un traçat respectuós amb les dunes i la vegetació existents, i amb accessos controlats. Al llarg del recorregut s’habilitaran zones d’observació de l’espai dunar.

L’ordenació de Llevant Mar és obra de l’estudi d’arquitectura i urbanisme Batlle i Roig, reconegut per l’enfoc multidisciplinar i innovador dels seus projectes. La restauració paisatgística de l’antic dipòsit controlat de la Vall de Joan, amb cinc premis internacionals, és un dels seus projectes més emblemàtics, juntament amb la Recuperació mediambiental del riu Llobregat a la comarca del Baix Llobregat.

En paral·lel a la urbanització de Llevant Mar, l’Ajuntament treballarà amb el Govern espanyol i l’Àrea Metropolitana de Barcelona la definició i construcció del tram que quedaria pendent entre els carrers de Blanes i Begur per completar la façana litoral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia