Urbanisme

tarragona

L'enderroc de l'hostal del Sol, a partir del dia 13

L'Ajuntament de Tarragona va informar ahir que les obres de desmuntatge de l'hostal del Sol, situat al passeig de Sant Antoni, començaran el 13 d'octubre. Les tasques, adjudicades a l'empresa TCSA Transcornejo per un import de 148.000 euros, consistiran en la desconstrucció de l'edifici de vuit plantes, tancat des de fa més de trenta anys, per tal que a la zona que quedarà alliberada s'hi construeixi una zona verda amb un mirador cap al mar. Tot i que les tasques pròpiament dites del desmuntatge de l'edifici no començaran fins la setmana que ve, ahir ja es van començar a instal·lar tanques de protecció i en els pròxims dies es restringirà el pas de vianants per la vorera. A més, es prohibirà l'aparcament en bateria al llarg de 150 metres per deixar espai a les màquines que portaran a terme les obres. La desconstrucció es realitzarà de manera manual, en compliment del projecte d'execució, que desaconsella fer un enderroc directe per tal de no danyar la casa Ripoll, un edifici modernista que limita amb l'hostal del Sol.

El decret d'alcaldia que ordenava l'enderrocament del bloc es va signar la darrera setmana del mes d'agost, després que el consistori va pagar 1,7 milions d'euros al propietari per tal de convertir-se en el nou amo de la finca del passeig de Sant Antoni. L'Ajuntament traslladarà els drets d'edificabilitat –són uns 1.900 metres quadrats– a la zona de la Budellera, en la qual preveu recuperar tota la inversió que ha hagut de fer per aconseguir en propietat l'edifici. L'enderrocament es fa en virtut d'una sentència del TSJC de 1998.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.