Urbanisme

urbanisme

Pineda no té avui per avui cap terreny qualificat per a l'ús específic de tanatori

Urbanisme encara no s'ha manifestat respecte del solar darrera dels Mossos, que l'Ajuntament va oferir per situar-hi un servei municipal

“Pineda no ha tingut mai fins ara un terreny amb la qualificació específica que marca la normativa per poder ubicar-hi un tanatori”. Així de contundent es manifesta el regidor d'Urbanisme, Pere Clarabuch (PSC), en relació a la pregunta de per què, un any després que l'Ajuntament anunciés que promouria la construcció d'un edifici de serveis funeraris, encara no se n'ha aixecat cap. L'estiu de fa dos anys, un promotor privat va plantejar a l'Ajuntament la construcció d'un tanatori en una de les naus del polígon industrial de Mas Roger. L'oposició veïnal va frenar el projecte i, pocs mesos després, l'empresa Cabré i Junqueras anunciava que havia adquirit un terreny a tocar de la carretera N-II per edificar-hi també un servei funerari que tampoc va prosperar. Durant el procés, el govern de Pineda va posar sobre la taula la intenció d'ampliar els usos industrials de la façana de la carretera N-II també a comercials i serveis. Serveis, però, que no incloïen els funeraris. Cabré i Junqueras va reaccionar interposant un recurs administratiu, entenent que el seu projecte era perfectament viable. Una opinió que no comparteix Pere Clarabuch, que insisteix que cap dels solars proposats per al tanatori tenien els requisits demanats. “A tots els calia una qualificació que no es va aconseguir”, manté.

El febrer del 2010, el mateix govern sorprenia amb la notícia que havia decidit tirar endavant com a projecte municipal propi la construcció del tanatori. I ho volia fer en uns terrenys darrera de la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Un cop més, l'oposició veïnal va frenar la proposta i el mateix alcalde va assegurar en un ple que l'emplaçament no era el definitiu i que s'estudiarien altres alternatives. En qualsevol cas, el regidor d'Urbanisme de Pineda explica que la Generalitat encara no s'ha pronunciat sobre el canvi d'ús per a serveis funeraris del solar al costat dels Mossos. “I si, finalment, ens dóna el vistiplau tampoc vol dir que el tanatori anirà allà definitivament, però ens calia garantir una reserva de terrenys al municipi per a aquest ús”, concreta Clarabuch, que afegeix que “abans de prendre cap decisió s'estudiaran totes i cadascuna de les opcions, encara que ens demani canvis específics en el planejament urbanístic.”

LA FRASE

Abans de construir un tanatori a Pineda haurem d'estudiar totes i cadascuna de les alternatives
PERE CLARABUCH
REGIDOR D'URBANISME DE PINEDA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Un brot de gastroenteritis ha afectat 29 nens i monitors d’uns campaments

la vall d’en bas
Medi ambient

La nova comunitat de regants del Penedès i Garraf donarà cobertura 25.000 hectàrees de vinya

Sant Martí Sarroca
patrimoni

Restauren mig miler d’elements arquitectònics i escultòrics gòtics de la coberta de la Catedral de Tortosa

Tortosa
llengua

Dos de cada tres catalanoparlants veuen en la llengua, identitat

barcelona
Educació

L’aturada lectiva concentra 83 obres als centres educatius de Barcelona

Barcelona
Societat

Reforç de la presència dels Mossos a l’aeroport del Prat amb una nova comissaria

Barcelona

Inauguren el primer sistema de bany autònom de l’Estat

palamós
Medi ambient

En funcionament prop de 4.000 plaques solars a la coberta dels tallers de l’L9/L10

Barcelona

CCOO i UGT denuncien que Correus deixa la plantilla “al mínim” durant l'estiu

girona