Urbanisme

Urbanisme troba il·legal l'ampliació del Torroja

Revés jurídic a l'ampliació del pàrquing Torroja que l'Ajuntament de Tarragona preveia fer d'urgència. La comissió territorial d'Urbanisme va desaconsellar ahir, arran d'una consulta del govern municipal, que tiri endavant el projecte, per més que el vengui com a provisional, ja que seria il·legal, i això farà que es retardi uns mesos almenys. El cap dels serveis a Tarragona, Francesc Santacana, constatava d'entrada que es tracta d'un àmbit “acabat, urbanitzat i reparcel·lat”, per la qual cosa “ja és de total competència municipal”. La consulta només hauria tingut sentit, segons ell, “si el pla parcial estigués aprovat però encara no urbanitzat”. En tot cas, “allà la llei no hi permet més pàrquing perquè està reparcel·lat com a zona verda, i cap de les possibles solucions és competència d'Urbanisme”, va indicar. “Cap altre ajuntament del territori ha fet una demanda així, i sobta fins i tot que s'hagi arribat a formular”, va concloure el delegat del govern, Joaquim Nin.

Caldrà esperar al POUM

El regidor d'Urbanisme, Xavier Tarrés, va admetre: “La zona forma part d'un pla parcial aprovat, així que la comissió opina que no s'hi pot fer res, tot i que veu bé que s'usi com a pàrquing”. “En plantejar-ho com una solució provisional vam veure-hi l'oportunitat d'avançar-ho, però de moment no es pot fer amb l'amplitud i la inversió que volíem”, va explicar. Tot i que va recordar que “no és cap resolució vinculant, sinó tan sols un informe”, els serveis jurídics i urbanístics municipals l'estudiaran ara per buscar noves alternatives que agilitin el projecte de manera legal. Tarrés ja va esmentar com la més probable que l'ampliació es faci “a partir de l'aprovació definitiva del nou POUM”, en què ja es preveu requalificar la zona verda com a espai per a equipaments. El director general d'Urbanisme, Pere Solà, ja va admetre en aquest sentit que “si el nou POUM ja inclou aquest canvi, només caldrà esperar que s'aprovi”.

Això sí, tot i que la vigília s'hi havia compromès el conseller Recoder, Solà no assegurava ahir que el pla s'aprovi en la pròxima comissió –l'última abans de les eleccions–, ja que “té una gran complexitat”, i potser els cal més temps per mirar-lo. El document, a més, després haurà de rebre encara l'aprovació de la comissió d'Urbanisme de Catalunya i del mateix conseller, abans que l'Ajuntament redacti i n'aprovi el text refós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.