Urbanisme

maresme

Pineda vol fer ara el tanatori al cementiri

L'Ajuntament té pendent un contenciós amb un promotor privat

S'obre un nou capítol de la llarga novel·la del tanatori de Pineda. El govern del PSC ha anunciat que ha començat els treballs previs per a la redacció d'un nou projecte de construcció d'aquest equipament en el recinte del cementiri, una ubicació de la qual ja s'havia parlat. L'edifici, d'uns 900 m², tindria tres sales de vetlla i una zona per a cerimònies. L'obra i el servei es donarien en concessió a una empresa funerària amb l'objectiu que a l'Ajuntament no li representés cap cost. Durant els últims anys, trobar un lloc on posar un tanatori ha estat un veritable maldecap per al govern socialista. Tots els escenaris possibles s'han anat desestimant pel consistori en especial arran de la pressió dels veïns, que no veien amb bons ulls la posada en marxa d'un servei funerari a prop dels seus domicilis. Després d'haver estat rebutjat un tanatori en el polígon industrial, també ho va ser en uns terrenys al costat de la comissaria dels Mossos d'Esquadra i en un solar a tocar de la carretera N-II.

Precisament, la possibilitat o no d'aixecar l'edifici en aquesta última ubicació ha dut l'Ajuntament als jutjats. L'empresa Cabré i Junqueras va presentar un contenciós al consistori després que, un cop adquirit el terreny, des de l'Ajuntament se li denegués el permís d'obres. “La compra es va fer amb el convenciment que era possible construir-hi un tanatori i les explicacions posteriors que ens van donar no ens van convèncer”, explica el gerent de l'empresa, Josep Maria Mons.

Mons va afegir que Cabré i Junqueras no disposen de més informació sobre aquest nou projecte municipal de fer el tanatori al cementiri, però que no descarta que l'empresa s'hi acabi interessant si les condicions són bones. La firma és capdavantera al Maresme en serveis funeraris i gestiona altres tanatoris a Calella, Canet i Arenys de Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.