Urbanisme

Vallès Occidental

Acceleren el projecte per fer l'entrada a Terrassa

El ple aprova dividir en dues fases el pla perquè les obres es puguin fer abans

El ple de Terrassa ha aprovat una modificació del pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) per accelerar les obres de transformació de la principal via d'entrada al municipi, la rambleta del Pare Alegre, des de les autopistes C-58, C-16 i l'N-150.

La intenció és dividir en dues fases l'actuació del pla de millora en aquest àmbit, que inclou noves edificacions i modificacions de carrers. Amb aquesta acció es vol, d'una banda, que a la zona on els edificis estan en més bon estat i hi ha dispersió de propietaris, aquests tinguin més temps per amortitzar els seus actuals habitatges abans d'assumir els costos d'urbanització, reallotjament, enderrocs i indemnitzacions, i de l'altra es desvincula aquesta de la zona on hi ha edificacions buides en mal estat i solars. A aquests últims propietaris se'ls treu les càrregues dels costos vinculats al reallotjament de veïns del primer sector a canvi d'una major càrrega d'urbanització d'espais lliures, una mesura pensada per accelerar l'inici d'obres. Als dos sectors s'han d'aixecar 277 pisos.

El ple també va aprovar que es demani a la Generalitat el traspàs de la titularitat de la Rambleta, entre el carrer Navas de Tolosa i la plaça Doré, ja que considera que ja no fa funcions de carretera, sinó d'avinguda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.