Una barricada de maquinària agrícola i carretes evita l'enderroc d'una construcció a Deltebre

Veïns de Deltebre van fer ahir una barricada de maquinària agrícola i carretes per donar suport a Juan Rodríguez, propietari d'una construcció que la direcció general d'Urbanisme té l'ordre d'enderrocar. Mentre que el propietari defensa que la construcció és un magatzem agrícola, pel qual va obtenir llicència d'obres, Urbanisme justifica l'enderroc perquè ho considera un habitatge unifamiliar. El veí afectat ha rebut el suport de l'Ajuntament de Deltebre, que no ha concedit a Urbanisme el permís per enderrocar per manca d'informació en la documentació tècnica. Rodríguez reconeix que es va excedir en l'alçada i amplada del magatzem però està disposat a adaptar-se a les mesures que fixa la normativa.

Tot i que l'enderroc estava previst fer-lo ahir, els tècnics d'Urbanisme van fer marxa enrere després de veure l'oposició veïnal. Amb tot, segons van explicar familiars de l'afectat, encara tenen fins a dos mesos per complir l'ordre d'enderrocament.

La denúncia arrenca des del 2003 però no ha estat fins ara que el jutge ha ordenat l'enderroc, malgrat les al·legacions fetes pel propietari en què acceptava restituir la legalitat rebaixant la teulada i tapiant les finestres. «No m'han deixat fer-ho, no han volgut escoltar-me», va manifestar Juan Rodríguez, assegurant que té una acta notarial que verifica que la construcció és un magatzem agrícola i no un habitatge. Rodríguez va agrair el suport del veïns del municipi i també de l'Ajuntament, i confia que l'acció serveixi per solucionar un conflicte que no és nou al delta de l'Ebre, on s'han tramitat molts expedients per construccions en terrenys on només es poden donar llicències d'obres per a magatzems agrícoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.