Urbanisme

Casos puntuals al Gironès, però remarcables

A Girona hi ha alguna gran construcció aturada des de fa mesos

A Sarrià graven els edificis sense acabar

L'existència de pisos fantasma a la comarca del Gironès és un fenomen que s'estén per nombrosos municipis, però solen ser casos molt puntuals, per bé que remarcables. A la capital gironina, on la construcció va desfermar amb el canvi de segle els casos de pisos a mig fer són comptats. La capitalitat de Girona va permetre que en els primers anys de crisi encara es venguessis habitatges, i molts promotors, malgrat la crisi, van optar per acabar-los, encara que després quedessin buits.

Un dels casos més espectaculars és la promoció al carrer Freser, al sector entre l'Hipercor i el carrer Migdia, on l'obra va quedar aturada en un moment avançat de l'obra. El regidor d'Urbanisme de Girona, Carles Ribas, indica que “en arribar al govern vam fer un anàlisi i vam comprovar que per sort teníem pocs esquelets de formigó sense acabar”. En alguns casos, com a la prolongació del Migdia, els nous pisos en construcció van quedar aturats durant uns mesos, però després s'han anat fent encara que fos a un ritme molt lent perquè saben que el destí serà quedar-se buit durant mesos. A Sant Julià de Ramis, en concret, a la urbanització Golf Girona encara queden algunes cases a mig fer o buides per vendre.

Penalitzades a Sarrià

A Sarrià de Ter han optat per gravar amb un 75% més d'IBI els edificis sense acabar. És el cas, de tres blocs al pla dels Vinyers, on un està només amb formigó, un altre a mig fer i un altre acabat però en mal estat.

Requeriments per arreglar voreres a Salt

L'Ajuntament de Salt està enviant requeriments als promotors d'obres aturades. L'objectiu d'aquests requeriments és instar-los a reparar les voreres que s'han malmès durant la construcció. En cas que no es faci la reposició, l'Ajuntament opta per encarregar l'obra i fer la reparació a càrrec de la fiança que es va imposar al seu dia per fer els edificis. Actualment hi ha diversos blocs al municipi a mig construir. Destaquen obres al sector de l'Espai Gironès i, sobretot, de Mas Masó, a prop del parc hospitalari Martí i Julià. El desenvolupament d'aquest sector va quedar aturat a mig fer a causa de la crisi. Hi ha altres blocs inacabats, en llocs com són per exemple en el carrer Àngel Guimerà, Manuel de Falla o Ramon y Cajal, entre d'altres.

jordi nadal



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Medi Ambient

L’Ametlla i la Generalitat, enfrontats per un Pla Director Urbanístic

L’Ametlla de Mar
Societat

Ordenen el desallotjament d’un pàrquing de Reus per risc “imminent” de col·lapse

Reus
societat

Trenta famílies formaran part de la comunitat energètica del Museu Darder

banyoles
economia

El sistema per reduir les males olors de la planta de biometà de la Galera estarà plenament operatiu en dos o tres mesos

La Galera
comerç

La Copa Amèrica no condiciona gaire el comerç

Barcelona
societat

Unió de Pagesos demana anul·lar el concurs per al lloguer de les terres de Gallecs

Santa Perpètua de Mogoda

Les entitats andaluses es podran instal·lar a Els Bellots el novembre

TERRASSA
INFRASTRUCTURES

Actuen d’urgència per reparar un pont descalçat sobre el Segre

Alàs i Cerc
Societat

Tarragona celebra les festes de Sant Magí amb activitats i espectacles

Tarragona