Urbanisme

Pineda de Mar pagarà un passeig marítim que correspon fer a l'Estat

L'Ajuntament qualifica d'“indigna” la situació que presenta el tram de la platja del Poblenou

L'actuació té un pressupost inicial de 600.000 euros

“Pineda es mereix un litoral amb les millors condicions, i la manca d'inversió del Ministeri de Medi Ambient no és raó suficient per eternitzar la situació.” El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Pineda de Mar, Jordi Masnou (PSC), confirma que serà el consistori el que acabarà pagant el condicionament de l'espai de passeig pendent entre el tram urbanitzat i el municipi veí de Calella, al barri del Poblenou, tot i que no serà el projecte que s'havia aprovat i que tenia un cost inicial de quatre milions d'euros. La proposta negociada tant amb l'Estat com amb la Generalitat planteja una obra en què s'habilitarà un carril per a vianants i bicicletes i un altre per a vehicles, seguint el recorregut que ja existeix al límit amb Calella.

Els cotxes hi podran accedir fins a una rotonda situada al tram final, a excepció dels vehicles d'emergències i aquells que vulguin anar al càmping Caballo de Mar, que tot i estar afectat mantindrà la seva activitat. El consistori no pot assumir l'expropiació de totes les construccions de la zona afectada i arribarà a acords puntuals amb els propietaris per “netejar” la platja abans de l'estiu. “La voluntat és deixar-ho tot a punt per començar a treballar passat l'estiu”, assenyala Masnou, que valora en uns 600.000 euros el pressupost total de l'actuació urbanística. Des del ministeri, però, demanen que el material que es faci servir per asfaltar els vials sigui menys agressiu que el que s'utilitza habitualment, una mesura que l'Ajuntament pinedenc accepta i que considera vàlida.

Jordi Masnou confia que l'adjudicació de l'obra vagi a la baixa i manté que el consistori no renuncia a executar algun dia el gran projecte aprovat del tram pendent del passeig marítim; tot i això, descarta que sigui en breu, “tant perquè així ho marca la situació econòmica com per l'afectació que suposa la nova llei de costes, que renova les concessions i dificulta actuar en aquest àmbit”. Un cop enllestit el tram del Poblenou, Pineda encara haurà de resoldre l'espai sense urbanitzar que l'uneix amb el municipi de Santa Susanna des de l'altre extrem del passeig. “Aquest queda guardat en un calaix”, es lamenta el regidor.

LA XIFRA

600.000
euros
és el pressupost inicial del condicionament del passeig marítim pendent al Poblenou de Pineda de Mar.

Una obra sense un final clar

L'Ajuntament de Pineda i l'Estat han viscut una història de desavinences pel passeig. Va ser a principi del 2000, quan el llavors ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, va visitar la població per anunciar que començaven les obres del front marítim. En el govern local, hi convivien CiU i el PP. Es va decidir que el projecte s'executaria per trams i es va començar pel del mig, el més fàcil i el que no comportava el llast de les expropiacions. Un cop acabat aquest, la urbanització de la resta de trams s'ha convertit en un llarguíssim camí sense final. A banda d'això, el tram construït ha patit de manera sistemàtica l'atac dels temporals, que l'han malmès i que han descalçat una part del ferm més d'una vegada, i per això ha necessitat reparacions d'urgència. L'últim cop, però, el mateix ministeri va decidir que no assumia el cost de les obres perquè considerava que eren manteniment i que corresponien a l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

La transformació del Carrilet projecta un mercat més obert, habitatge i nous serveis

Reus
urbanisme

Comença la rehabilitació de noves finques als barris del Besòs i el Maresme a Barcelona

baRCELONA

Posen la primera pedra de la potabilitzadora de l’Escala

L’ESCALA
societat

Detenen un home per fer tocaments a una dona durant la festa major

rupià
societat

Albons, Juià i Vilablareix són els pobles que més recollida selectiva fan

santa coloma de farners
societat

Renoven el fons de solidaritat per ajudar a famílies vulnerables a pagar l’aigua

santa coloma de farners
societat

Entitats veïnals i d’oci nocturn fan un “acord històric” per millorar la convivència

Barcelona
Societat

Protesta contra l’agressió a una treballadora a la presó de Mas d’Enric

Lleida

SOS Costa Brava denuncia la sobresaturació d’embarcacions a Castell - Cap Roig

PALAFRUGELL