Urbanisme

Sant Pol ha de tirar a terra la nau a tocar de l'autopista

L'Ajuntament ratifica la nul·litat de la llicència que va concedir el 1997 al propietari i continua amb l'expedient que ha de dur a l'enderroc

L'estructura és dins els 50 metres lliures d'edificació

L'Ajuntament de Sant Pol haurà de complir amb la legalitat vigent i enderrocar la nau de l'empresa de materials de construcció Amargant que s'aixeca dins els 50 metres al costat de l'autopista C-32 on la llei no permet construir res. En el darrer ple el consistori va desestimar el recurs de reposició interposat pels propietaris de la nau contra la decisió municipal de continuar amb l'expedient de demolició. Segons explica l'alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido (CiU), des del Departament d'Urbanisme de la Generalitat s'apressa l'Ajuntament perquè restitueixi la legalitat urbanística. “Hem fet els possibles per trobar una solució alternativa legal que no provoqués tant d'enrenou, però no ha estat possible”, indica. Garrido recorda que l'execució de l'expedient comportarà una important despesa econòmica per a les arques municipals. “Estem pendents d'una sentència judicial que probablement comportarà responsabilitats patrimonials al consistori perquè haurà d'indemnitzar econòmicament els propietaris de la nau per haver-los donat la llicència”, destaca.L'alcaldessa fa referència a una denúncia interposada l'any 2009 a la Fiscalia de Medi Ambient per part de dos regidors de l'oposició tant per la construcció de la nau com per altres suposats delictes urbanístics. El fiscal va acusar l'any 2010 l'aleshores alcalde, Francesc Pomés (CiU) d'un delicte contra l'ordenació del territori, prevaricació i falsedat documental per haver donat permís per aixecar l'estructura.

Des dels grups de l'oposició es retreu al govern que no hagi treballat prou per trobar una solució diferent a l'enderroc i es reclama que es depurin responsabilitats.

LA XIFRA

50
metres
és la distància on no es pot edificar a cadascun dels costats d'una autopista segons la llei de carreteres.

Un altre error que va costar 1,2 milions

L'Ajuntament de Sant Pol va ja va haver d'afrontar a inicis del mandat actual les conseqüències d'un error urbanístic. En concret, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va emetre una sentència per la qual obligava el consistori a pagar 1,2 milions d'euros a l'empresa Prosu perquè se l'havia perjudicat amb una reparcel·lació inadequada en el polígon industrial del municipi. El pagament d'aquesta quantitat ha condicionat a la baixa les inversions en aquests darrers quatre anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

turisme

Els hotels catalans van registrar 8,2 milions de pernoctacions aquest juliol

Barcelona
Infraestructures i serveis

Puente assegura que les obres de la Sagrera ja han assolit el 72% d’execució

Barcelona
Societat

La fiscalia demana a Mossos i DGAIA si hi ha hagut menors desprotegits al polèmic taller de Granollers

Granollers
moda

24 dissenyadors pujaran a la passarel·la de la 080

Barcelona

Peraire remarca que el nou Govern “no pot mirar cap a un altre costat” en el relació a Solius i Vacamorta

RIUDARENES

La Cimera Social de l’Aigua, crítica amb la nova dessalinitzadora de l’Empordà

GIRONA

Completen la gran àrea d’espais verds connectats a l’entorn del cementiri

ROSES
societat

El 4 de setembre engega el projecte per reutilitzar material de deixalleria al Penedès-Garraf

Cubelles

La Iaeden presenta al·legacions a la variant de Vilafant i a la nova connexió N-II amb AP-7

GIRONA