Urbanisme

Abrera reclama solucions per a la canonada que du l'aigua a Terrassa

Un escapament va provocar danys en habitatges fa una setmana

L'empresa treballa en una solució definitiva

“L'aigua entrava per sota la porta. Vaig intentar sortir, però no podia.” David Soto, veí de la urbanització Sant Miquel d'Abrera (Baix Llobregat), ha relatat així el trasbals que va suposar l'avaria, la setmana passada, d'una de les canonades que abasteixen d'aigua Terrassa i que passa per sota les seves cases. L'aigua va inundar el carrer i va esbotzar un mur d'un pati i el balcó d'un habitatge, entre altres danys. Amb els patis enfangats a l'espera dels diferents pèrits, els veïns reclamen una solució “definitiva” per a una infraestructura que, diuen, no és la primera vegada que té problemes. Des de l'empresa Mina, Aigües de Terrassa asseguren que “s'està treballant per buscar una solució”.

Davant la casa de Soto, el trencament de la canonada va esqueixar la barana del balcó d'un habitatge i va esbotzar el mur d'un pati que va caure sobre un cotxe. “Si arriba a passar a una altra hora, quan hi ha gent al carrer, estaríem parlant de conseqüències molt més greus”, alerta aquest veí a l'agència ACN. Pels veïns del carrer de Sant Miquel, la solució passa per “desviar” la canonada fora de la urbanització. “Amb aquesta por no podem viure tota la vida”, rebla el veí.

Des d'Aigües de Terrassa asseguren que “s'està treballant per buscar una solució” i apunten que ja ho estaven fent d'abans de l'avaria. Afegeixen, però, que encara no hi ha cap decisió presa sobre quina podria ser aquesta solució. A hores d'ara les feines se centren a “refer” tot el que va quedar malmès als habitatges de la urbanització. En un primer comunicat, l'empresa va reconèixer que l'avaria era “important” i que havia provocat danys materials a alguns habitatges “construïts damunt la canonada”. Aquesta canonada és una de les que abasteix d'aigua Terrassa des de la planta de tractament d'aigües del riu Llobregat. L'avaria no va afectar el subministrament d'aigua a cap municipi, tot i que sí provisionalment a algunes de les llars afectades. Fonts de Mina han assegurat que ara el subministrament està completament garantit.

LA FRASE

Amb aquesta por no podem viure tota la vida
David Soto
Veí de la urbanització de sant miquel d'abrera


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Òscar Escuder
President de Plataforma per la Llengua

“Hem de revertir la tendència del baix ús social del català”

Barcelona

Malgrat, exemple per a Greenpeace

Malgrat de Mar
LA crònica

Bronzo, on es pot tastar Venècia sense sortir de Barcelona

BANYOLES

Impulsen un manifest perquè el Monestir de Sant Esteve passi a ser de la ciutat

BANYOLES
sanitat

L’OMS declara la verola del mico emergència internacional de salut pública

barcelona
meteorologia

Protecció Civil manté l’alerta per pluges, que poden ser localment intenses

Barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

Inundacions en el dia més plujós des del temporal Glòria

CASSÀ DE LA SELVA

Més de 150 visualitzacions en els continguts de la nova app “Platges i litoral”

palafrugell
successos

Detingut a Lleida per l’estafa de l’estampeta

Lleida