El port reestrena el Moll de Costa i completa la seva obertura a Tarragona

L'Autoritat Portuària va reobrir ahir la remodelació del passeig, que ha prioritzat per als vianants

Les obres, que es van començar al febrer i han comportat diversos mesos de talls alterns en la circulació, han comportat la reducció de la calçada a un sol carril per sentit, ja que s'han ampliat les voreres fins als 4 metres d'amplada i, al costat de mar, s'hi ha habilitat també un carril de 4 metres més per a bicis i patinadors. A l'altra banda, a més, s'hi ha construït un parterre de 3 metres d'ample, i al centre de la calçada se n'ha fet un altre que actua com a rotonda. Amb això s'han perdut totes les places d'aparcament que hi havia fins ara.

Tot l'espai entre Tinglados, a banda, s'ha homogeneïtzat, ja que s'ha urbanitzat amb el mateix material que les voreres, llambordes en alguns casos. A més, s'hi han plantat palmeres i altres arbres. Per reforçar la priorització per als vianants, s'han habilitat fins a vuit passos de vianants, i també s'han instal·lat fanals de dos braços i projectors a terra, al costat de cada palmera. Els treballs també han permès la renovació de tots els serveis soterrats, com ara l'aigua, el clavegueram o la xarxa elèctrica. A més, s'hi ha afegit una canonada de bombeig d'aigües residuals fins a la plaça dels Carros, la canalització per a la xarxa de fibra òptica que alimenta tots els refugis i Tinglados i les noves dependències de la policia portuària, i també s'ha deixat feta ja la canalització per a l'evacuació d'energia de les futures plaques solars que s'instal·laran a totes les cobertes d'aquests edificis. A més, s'han deixat a punt les fosses per a la instal·lació de dos grups de contenidors soterrats. Els treballs, finançats íntegrament per l'Autoritat Portuària, dependent de l'Estat, han costat 1.434.595 euros i completen la remodelació de la part del port més propera al nucli urbà, d'ús ciutadà, pendent, això sí, que es defineixi la futura remodelació de la façana marítima de Tarragona, un cop es concreti el desviament de la línia fèrria. Això sí, en una segona fase de les obres inaugurades ahir, a partir d'ara s'afrontarà la reforma del degradat passeig de la Independència, l'eix d'accés al Serrallo paral·lel al riu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.