Urbanisme

El cas d'El Cisne de Banyoles se soluciona amb l'enderroc d'una casa

Aquesta serà la proposta que es farà arribar a Urbanisme per tal de regularitzar l'excés de metres construïts a la finca

De les dues propostes d'enderroc que hi havia sobre la taula per solucionar l'excés de metres quadrats construïts al complex residencial de la finca de l'antic bar El Cisne de Banyoles, finalment la que ha estat escollida és tirar a terra un dels set habitatges. L'opció que s'ha deixat de banda és l'enderroc dels set sobreàtics. Fonts municipals han indicat que, molt probablement, l'habitatge que desapareixerà serà el que dóna a la cantonada de l'avinguda de Mossèn Constans i el carrer de la Sardana. El projecte corresponent encara ha de passat l'examen d'Urbanisme de Girona, però el tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme de Banyoles, Miquel Vilanova, va assegurar ahir que es preveu que els treballs s'executin “ben aviat”.

L'aparcament de l'hotel

Al solar on s'han edificat aquestes cases, inicialment el promotor hi volia construir un hotel. L'any 2011, en disposar d'un altre terreny més apropiat, per a aquest projecte, va demanar de fer-hi habitatges. Això va obligar a requalificar el solar de l'antic El Cisne, a fi que els baixos fossin residencials, en el benentès que el promotor faria l'hotel a l'altra finca, situada al davant del Club Natació. Com que la construcció de l'hotel sembla que va per llarg –ni tan sols s'ha presentat un projecte arquitectònic–, el regidor d'ICV va demanar en l'últim ple que s'exigissin compensacions al promotor. En concret, Joan Luengo va proposar que li fessin condicionar el solar de l'hotel com a aparcament públic (asfaltant-lo i marcant les places), un ús que a la pràctica ja té de manera precària.

L'equip de govern va rebutjar la idea perquè, segons van dir, legalment no se l'hi podia exigir, al promotor. No obstant això, Vilanova va indicar ahir que la llicència d'enderroc de la casa inclourà la millora d'una part de les voreres de la finca.

LA XIFRA

125
metres quadrats
és la superfície de més que s'ha construït, respecte del que es preveia en la llicència d'obres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia