Urbanisme

Urbanisme

Riera en obres

Els dos Arenys coincideixen a fer els projectes per urbanitzar i cobrir la riera que uneix i travessa els dos municipis

Els treballs tiren endavant amb aportacions supramunicipals, però caldrà buscar més recursos per completar les dues actuacions en un futur

La riera d'Arenys de Munt, l'única al Maresme que mantenia la sorra a tot el tram urbà, s'anirà urbanitzant i cobrint amb paviment. Els treballs han començat a la zona més comercial i on els bars posen les terrasses a fora amb l'objectiu d'enllestir la feina abans de l'estiu i minimitzar les molèsties. A continuació, les màquines es traslladaran a la part alta de l'Eixample, on les obres s'allargaran una mica més, ja que també s'han de fer noves les voreres. La urbanització posa punt final al debat sobre la conveniència de deixar o no la sorra al lloc original un cop es va canalitzar la riera.

Amb l'actuació, també s'aprofita per reconduir les aigües pluvials dels habitatges cap a la part soterrada i reduir així el cabal que passa per sobre quan plou. També baixarà menys aigua quan es faci la canalització del rial del Can Cornei, que no trigarà a començar. El regidor d'Urbanisme, Alfons Molons (CiU), reconeix que, un cop finalitzin les obres, cap al setembre, s'hauran d'iniciar els tràmits i trobar el finançament per licitar un nou tram i donar continuïtat a la nova riera, que deixarà el tram urbà dividit amb sorra i paviment a l'alçada del rial Bellsolell. “Mai no hauríem tingut els diners per afrontar tota l'obra de cop i es va decidir anar fent per trams”, explica Molons. Ara,s'hi destinen 1,5 milions d'euros, provinents del Puosc, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament i les contribucions especials dels veïns.

Als trams afectats per les obres, es desvia el trànsit i s'ha ampliat l'aparcament públic del rial Bellsolell per facilitar l'accés al centre. Els comerciants volen “passar-ho ràpid” i recuperar com més aviat millor la normalitat per compensar les pèrdues que els puguin ocasionar les obres durant aquests mesos. L'accés es restringeix als conductors, però els vianants tenen passeres per creuar de costat a costat de la riera als trams que estan aixecats.

A la riera, dins el tram d'Arenys de Mar, han començat els treballs per cobrir 180 metres de la canalització que es va fer fa anys. El regidor d'Urbanisme, Santiago Fontbona (PSC), assegura que, un cop licitat, el projecte s'ha hagut de refer perquè, en alguns trams, els murs no podien aguantar el pes de les lloses que aniran al damunt. Els treballs tenen un pressupost de 370.000 euros, finançats a través del Puosc. Segons Fontbona, la previsió és que es compleixi amb els quatre mesos d'obres i la zona estigui a punt per Sant Joan.

Un espai sense cotxes

Amb el cobriment d'aquests metres de riera, es guanyarà una superfície de 2.700 m² al centre del poble. El que es farà al damunt està per decidir, però el govern municipal assegura que no s'hi podrà circular ni aparcar cotxes, com ha passat en altres trams coberts. “Hi ha un consens que ja tenim prou cotxes i que aquest serà un gran espai que tindrem disponible per al poble”, apunta el regidor. El govern actual té un projecte embastat per col·locar-hi bancs i permetre instal·lar-hi terrasses. Serà el futur Ajuntament que haurà de decidir l'ús i com s'urbanitza el nou espai. Fontbona proposa un concurs d'idees mentre es busquen els recursos per tirar endavant la urbanització definitiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Inauguren el nou centre cívic el Molí que donarà servei a més de 2.700 persones

LLORET DE MAR

Es veïns dels barris de muntanya de Molins de Rei indignats perquè fan curt amb les cisternes d’aigua

Molins de Rei

Adif ha executat el 65% del soterrament de les vies a Sant Feliu que enllestirà el 2025

Sant feliu de llobregat
Societat

Els socorristes reben vint vegades la dosi segura de radiació solar

Barcelona
Ciència

Mor Maxine Singer, la científica que va posar les normes sobre l’enginyeria genètica

Comencen les obres per fer 192 pisos de lloguer social a Tarragona

Tarragona

Detecten 479 punts d’aigua nous susceptibles d’allotjar una tortuga en perill

RIUDARENES
societat

L’Espai Cràter inaugura una experiència immersiva sobre volcans

olot
sanitat

Entra en funcionament l’ampliació del CAP Rocafonda-Palau de Mataró

Mataró