Urbanisme

Les millores a l'estació de Premià, al maig

La Generalitat i Adif pacten les obres, però la plataforma veïnal hi veu només propostes

Al mes de maig començaran les obres de millora de l'accessibilitat de l'estació de trens de Premià de Mar. Segons es va comprometre el mateix conseller de Territori i Sostenibilitat, Sant Vila, en una visita al municipi, l'actuació prevista, amb un cost de 213.000 euros, se centrarà tant a l'interior de l'estació com a l'espai públic, per facilitar l'accés directe al vestíbul i millorar la mobilitat dels usuaris dins de la mateixa estació. En concret, fora de l'estació, es farà una escala de sortida d'accés al pas inferior, que uneix el nucli urbà i la platja, la qual donarà pas directe a la porta del vestíbul de l'estació, i també s'ampliarà la vorera. A l'interior, s'ampliarà el vestíbul, es reconfigurarà la barrera de validació i es recol·locaran les portes d'accés al vestíbul i a l'ascensor. Paral·lelament, Renfe està executant actuacions de millora de la coberta i impulsarà properament un projecte de substitució dels ascensors i protecció de l'entrada d'aigua de mar.

La plataforma ciutadana Estació Premià ha valorat positivament l'anunci, però considera que les propostes no estan ben resoltes. “La de l'accés exterior, malgrat els dubtes, supera el problema de la inseguretat per accedir a l'estació, però la plantejada per Adif dins l'equipament és de mínims i no té calendari d'execució ni partida pressupostària”, destaquen en un comunicat. L'entitat mantindrà les accions de protesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia