Societat

El pessebre vivent de Bàscara arriba a la quarantena edició

Ho celebra amb una nova presentació amb referències a les quatre dècades d'història

Avui, a molts municipis gironins s'inicien les escenificacions populars a l'entorn del naixement de Jesús

Fa quaranta anys, un grup de veïns de Bàscara van voler traslladar a escala humana el pessebre que feien a casa seva. Quatre dècades després, els organitzadors d'aquest pessebre vivent, amb més de 300 figurants, continuen plasmant escenes de la Palestina de fa 2.000 anys en un paisatge urbà medieval impressionant i també en el marc paisatgístic de coves, fonts i penya-segats a l'entorn de l'espai fluvial del riu Fluvià.

L'entitat ha previst un canvi en la presentació que es du a terme a l'inici del pessebre vivent a la plaça de l'Església. Hi haurà referències a la història del pessebre i tot plegat es coronarà amb l'escena de l'Anunciació a Maria, que donarà pas a l'inici del recorregut. Hi ha representacions avui i els dies 25, 26, 29 i 30 de desembre i l'1 de gener (19.00 h).

Un acord entre l'organització del pessebre vivent de Castell d'Aro, que celebra la 54a edició, i el Club Súper 3 ha fet possible que tots els qui tinguin el carnet d'aquest club puguin accedir gratuïtament al recorregut.

Hi haurà una seixantena d'escenes repartides pels carrers del nucli medieval. En aquesta ocasió, s'han renovat detalls dels quadres més antics, com ara el del forner o el de l'empadronament. Aquest pessebre, amb més de 400 figurants, té el reconeixement de la Creu de Sant Jordi perquè és el més antic de Catalunya. Se celebra avui i els dies 25, 26 i 30 de desembre i l'1 i el 6 de gener (19.00 h).

A Navata, aquest any, els organitzadors tornen a apostar pel recorregut que van renovar l'edició de l'any passat del pessebre vivent per diversos carrers del nucli antic. S'ha renovat la portalada d'accés al pessebre que la tramuntana va destrossar l'any passat. Es representa avui i el dia 26 (18.30 h i 19.30 h).

Santa Pau

El nucli medieval de Santa Pau i el seu entorn seran l'escenari d'una nova edició del pessebre vivent. Hi haurà sessions els dies 25 i 26 (18.30 h). L'organització ha ampliat el nombre d'escenes fins a la trentena i ha modificat una mica el recorregut. Com a novetats, aquest any, un patge dels Reis recollirà les cartes dels infants. A part, hi haurà una enlairada de globus com a símbol de bons desitjos per al 2013. L'organització ha fet una crida a participar voluntàriament al pessebre.

LA XIFRA

40
anys
fa que se celebra el pessebre vivent de Bàscara, que ho commemora amb una nova presentació.

LA DATA

23.12.2012
Dia d'inici
de la majoria de les representacions dels pessebres vivents que es fan a la demarcació

Solidaritat amb Càritas, a Joanetes

Part de la recaptació del pessebre vivent de Joanetes (25, 26, 29 i 30 a les 19.00 h) es donarà a Càritas. Aquest any, s'ha renovat totalment el recorregut, s'ha il·luminat el riu i hi ha nous oficis antics.

A Amer, més de 10.000 visites al seu web

El lloc web del pessebre vivent d'Amer ha registrat més de 10.000 visites. Els camps de la Boada, prop del parc de bombers, tornaran a ser l'escenari del pessebre els dies 25 i 26 (18.30 h i 20.00 h).

Recorregut adaptat, a Montagut i Oix

Terra Aspra organitza una nova edició del pessebre vivent de Montagut i Oix amb un recorregut adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Se celebra els dies 24, 25 i 26 (19.30 h).

Set lustres de pessebre a Vilablareix

Vilablareix celebra aquest any la 35a edició del seu pessebre vivent. És a les sis de la tarda a l'entorn de l'església. També, hi ha pessebres a Celrà (dia 26 a les 19.00 h) i a Bescanó.

L'hort de la rectoria de Campdevànol

L'hort de la rectoria acull la 16a edició del pessebre vivent, els quadres del qual van a càrrec del grup de catequesi de Sant Cristòfor. Es du a terme després de la missa del gall i l'endemà (19.00 h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.