Societat

La CGT crida a la concentració en solidaritat amb els cinc treballadors jutjats a Gandia

La causa ha estat feta per participar en la Vaga General del 14N

Cinc treballadors de la comarca valenciana de La Safor han rebut una citació judicial per al proper 8 de gener segons la qual hauran de presentar-se als jutjats de Gandia per respondre de la seua actuació en els piquets informatius de la darrera Vaga General.

La jornada va transcórrer en tot moment de forma pacífica, però això no va ser obstacle perquè la policia identificara a alguns dels participants en els piquets, que ara s'enfronten a un judici de faltes per desobediència a l'autoritat. Un d'ells és membre del Bloc Anticapitalista de la Safor, on participa la CGT, i la resta pertanyen a Comissions Obreres.

La Confederació General del Treball de la Safor assenyala que en un país on “delinqüents financers, polítics corruptes i torturadors actuen amb una impunitat gairebé total, sembla que la justícia està més preocupada en reprimir la veu dels que protesten contra l'espoli que estan patint les classes populars que de perseguir els vertaders responsables d'aquesta situació”.

Per això, des del sindicat anarcosindicalista es denuncia la persecució i la criminalització que pateixen les organitzacions sindicals i socials i tots aquells que lluiten en defensa dels drets de tothom.

Per a la CGT és evident que forma part d'una estratègia per atemorir a la població i evitar la seua mobilització i participació activa en contra de les polítiques antisocials del govern. Per tant, l'organització anima a acudir a la concentració solidària que tindrà lloc el pròxim dia 8 de gener, a les 9.30 hores, a les portes del Jutjat d'Instrucció número 3 de Gandia, per tal de reclamar l'absolució dels companys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.