Societat

Les Jornades de la Tòfona de Morella començaran el pròxim 26 de gener

Aquesta activitat atrau més turistes a la vila i enguany s'incrementarà la participació, al comptar amb onze restaurants

El Patronat Municipal de Turisme està ultimant tots els detalls de la desena edició de les Jornades de la Tòfona. En aquestes, es posa en valor un dels principals productes utilitzats en la cuina morellana. En l'edició de 2013 s'ha tornat a superar el nombre de participants i onze establiments oferiran menús protagonitzats pel “diamant negre”. Estes jornades tindran lloc entre els dies 26 de gener i 10 de març.

Les Jornades de la Tòfona són una de les activitats fixes en el calendari morellà, que potència el turisme gastronòmic. L'alta afluència de visitants per a degustar este fong en els distints menús que oferixen els restaurants, fa que estiguen totalment consolidades.

Aquestes jornades són les que es realitzen des de fa més temps a Morella i són el principal referent de posada en valor de la trufa en tot el País Valencià. A més, són un símbol del treball en pro de la qualitat turística que s'està desenvolupant des del Patronat Municipal de Turisme. Cal recordar que la tòfona és un producte de gran prestigi per a la cuina i que la localitat, està obtenint distints premis per l'atenció en la qualitat del destí.

Els menús d'estes jornades solen costar uns 30 euros, la qual cosa suposa un preu assequible si es té en compte l'elevat preu del quilo d'este fong. Tots els plats d'estos menús tenen la tòfona com a element, ja que és un ingredient que combina molt bé amb menjars de cullera, carns i, fins i tot, postres.

Cal recordar que la tòfona és un dels productes més característics de la comarca, del País Valencià i de l'estat. De fet, el conjunt del territori és un dels principals productors d'este fong a nivell mundial, arribant a comercialitzar fins al 50% de la que es consumix anualment.

Molts la coneixen com el “diamant negre”, per la seua recol·lecció i el seu elevat preu. Un cost que se situa sobre els 600 euros el quilo, aproximadament. Però per als bons comensals, és el seu distingit sabor la que ho convertix en un dels tresors més preuats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.